Kili Team Challenge - Julius en Ton

Kili Team Challenge – Julius en Ton

In Januari 2018 is het zo ver. Julius en Ton springen in het diepe en stijgen tot grote hoogte: De Kilimanjaro wordt beklommen. Met elkaar, met een groep, met WARCHILD en, nog belangrijker, VOOR WARCHILD!

Met deze onderneming halen wij geld op voor de ondersteuning van Warchild, de organisatie die zich wereldwijd bekommert om het lot van oorlogskinderen. Eigenlijk halen wij uw geld op. Liefst zoveel mogelijk. Dus: [DONEER] , en wij doen de rest.
In de komende maanden zullen wij ook enkele sponsor-evenementen organiseren. De opbrengsten daarvan gaan natuurlijk ook in de pot. Volg onze berichten daarover!
PS: alle kosten voor de reis en de expeditie voor onszelf betalen wij natuurlijk zelf. Alle donaties gaan rechtstreeks naar Warchild.

Informatie over Warchild en hoe de gelden worden besteed is te vinden op www.warchild.nl.
Informatie over onze eigen challenge vindt u op deze pagina, waar ook onze eigen voorbereidingen en avonturen worden beschreven. Ook zullen wij periodiek nieuwsbrieven verspreiden aan donateurs en aan toekomstige donateurs…….

Waarom? Onze motivatie!
Ton zegt daarover: “In mijn geboortejaar was de oorlog 15 jaar afgelopen. Ik realiseer mij pas nu hoe kort daarvoor dat was. Toch heb ik als kind helemaal niets van welke oorlog of conflict ook meegekregen. Ja, ik speelde met soldaatjes, maar dat was in combinatie met indiaantjes en ruimtevaarders. Echt de ver van mijn bed show! Een volkomen onbekommerde jeugd. In 1993, 1995 (Julius) en in 1998 zijn onze kinderen geboren. Ik ben blij dat wij hen een hele veilige kindertijd hebben kunnen geven. In Nederland. Waar dat vanzelfsprekend is!
Hoe meer ik over het werk van Warchild hoor, des te meer realiseer ik mij dat voor vele kinderen een veilig thuis en een leven zonder strijd helemaal niet vanzelfsprekend is. Eigenlijk gun ik alle kinderen net zo’n zorgeloze jeugd als ik heb gehad en zoals ik aan mijn kinderen heb kunnen geven.”

Julius vult aan: “.De eerste keer dat ik in aanraking kwam met Warchild was door het liedje ‘’wat zou je doen’’ van Marco Borsato en Ali B. Ik was toen negen jaar oud en kon toen nog niet echt begrijpen waarover er werd gezongen. Toen ik achttien jaar was heb ik drie maanden in Nepal vrijwilligers werk gedaan. Dit was de eerste keer dat ik een concreet beeld kreeg van de ellende die kinderen mee maken in ontwikkelingslanden. Door van dichtbij mee te maken wat goede doelen kunnen betekenen voor de lokale bevolking ben ik er van overtuigd dat Warchild echt een verschil kan maken. In Nepal heb ik naast de daadkracht van goede doelen ook mijn liefde voor de bergen ontdekt. Tijdens de Kilichallenge kan ik een steentje bijdrage aan Warchild en samen met mijn vader een grote wens laten uitkomen door de Kilimanjaro te beklimmen.”

Heel veel woorden besteden wij niet aan Warchild. Wat ze doen en hoe dat gaat weet u vast wel. En anders te lezen op www.warchild.nl.

Zijn er geen verborgen agenda’s? Ja, natuurlijk!
Ten eerste: bij reizen door Afrika hebben wij al eerder de Kilimanjaro gezien, van twee kanten. Indrukwekkend en uitdagend. Al Gore liet in zijn iconische film over de Climate Change een andere kant van de berg zien. De bovenkant. Met steeds minder sneeuw. Ik volg zijn waarschuwende vinger en wil het met eigen ogen zien; voor het te laat is (een vinkje van de bucket-list)
Ten tweede: Wat is er mooier dan om zo’n trip als vader-zoon duo te maken? (weer een vinkje van de bucket-list).

SLOTSOM:
Wij nodigen iedereen uit om onze challenge te volgen, maar vooral ook om te doneren. Bij voorbaat onze dank!

Ton en Julius Croiset van Uchelen

Naam Bedrag Bericht Datum
Hans, Dorien, Tim, Sofie en Christine € 100,00
Zet 'm op!
21 aug 2017
Rykel van Bruggen € 100,00
Goed plan! Veel succes
17 aug 2017
A.R.A. Croiset van Uchelen & H. Croiset van Uchelen-Baan € 150,00
17 aug 2017
Robbert Aarts € 100,00
Suc6 mannen. Vergeet de afdaling niet voor te bereiden!
16 aug 2017
Marijke Croiset van Uchelen € 50,00
15 aug 2017
Nagoa € 25,00
Het eerste kleine begin! Dat er nog vele mogen volgen, vooral grote!
14 aug 2017

Streefbedrag € 7.500,00
Ingezameld € 525,00
Doneer aan deze actie

Er zijn nog geen updates voor deze actie.