Kijk je uit met oversteken?

Als kind leren we dat veilig een straat oversteken lastig kan zijn. Kun je alles wel goed zien? Kun je de afstand en snelheid van het verkeer wel goed inschatten. Als er geen verkeer aankomt, mag je oversteken.

Maar in deze straat staat een verzameling van door de oorlog beschadigde huizen. In de straat liggen autowrakken vol roestige kogelgaten en opgestapelde autobanden die dienst doen als barricaden. Er is geen verkeer, maar zonder risico is het oversteken in deze straat toch ook niet, er zijn sluipschutters actief. Vandaar de barricaden. Zo leren we van Adis en Kerim wanneer je moet bukken of rennen en dat je nooit als derde moet oversteken, want ‘de sluipschutters zien de eerste, mikken op de tweede en treffen uiteindelijk de derde die oversteekt’.

Kinderen kiezen zelf niet voor oorlog of andere urban violence, maar ondervinden er dagelijks de gevolgen van in de steden waar ze toevallig opgroeien. Soms met hun ouders en familie, soms moeten ze alleen zien te overleven. De school van Adis en Kerim is al jaren geleden gesloten en ze hebben een grote achterstand opgelopen. Welke plannen hebben ze voor hun toekomst? Dat weten ze niet, natuurlijk niet.

Daarom!
Kinderen moeten altijd toegang hebben tot zorg en onderwijs, en in elk land worden beschermd tegen verwaarlozing en exploitatie. Ze hebben recht op een toekomst. Wat een kind leert, geeft het door. Dag en nacht werken hulporganisaties om de kinderen te helpen. Maar dat kunnen ze niet alleen. Daarom vraag ik je om mij te sponsoren. Het streefbedrag is 96 euro, want met dit bedrag kan Warchild 1 kind een jaar lang helpen!

Naam Bedrag Bericht Datum
Tony € 10,00
15 mrt 2018
mC € 10,00
Succes!
15 mrt 2018
Linda € 10,00
14 mrt 2018
Natascha € 10,00
Taart!
14 mrt 2018
Rianne € 10,00
14 mrt 2018
Jan Willem € 10,00
Nu verwacht ik ook echt taart!
14 mrt 2018

Streefbedrag € 96,00
Ingezameld € 60,00
Doneer aan deze actie

Er zijn nog geen updates voor deze actie.