Actie-ambassadeur Victor Reinier

Victor Reinier is actie-ambassadeur van War Child. Hij vertegenwoordigt War Child op allerlei manieren.

Victor Reinier is een bekende Nederlandse acteur en regisseur. Hij speelde onder andere in Flikken Maastricht, Gooische Vrouwen en Baantjer. Sinds maart 2016 is hij verbonden aan War Child. De jarenlange acteerervaring van Victor komt War Child mooi van pas.

Toneel is namelijk een van de creatieve methoden die wij dagelijks gebruiken. Dat doen we in onze landen door kinderen in de rol van een ander te laten kruipen om zo te praten over onderwerpen waar ze mee worstelen. Maar ook in Nederland waar we twee succesvolle War Child schoolmusicals hebben die al door ruim 2.500 klassen zijn opgevoerd. 

Victor: "Ik ben zelf vader van drie kinderen en ik krijg die continue stroom van vreselijke beelden van kinderen in oorlogsgebied maar niet uit mijn hoofd. Niets doen is geen optie. Ik wil War Child helpen te blijven groeien. Al kan ik maar één kind redden, dan is mijn missie al geslaagd."

In de afgelopen periode heeft Victor al veel voor War Child gedaan. Zo bezocht hij in juni 2017 voor onze tv-show 'Jij&Ik' ons project TeamUp in Alkmaar. Hij zag daar hoe gevluchte kinderen meededen aan recreatieve activiteiten als sport, spel en dans.
Victor: "TeamUp speelt in op de sociaal-emotionele behoeftes van deze kinderen. Het programma draagt op die manier bij aan de stabiliteit die zij zo hard nodig hebben. Ik ben erg onder de indruk van de resultaten. 

Daarnaast was Victor namens War Child te gast op uiteenlopende activiteiten door het hele land waar bedrijven en organisaties speciaal in actie kwamen voor War Child. Door de inzet van Victor kan War Child nog meer oorlogskinderen nog beter helpen.

Ambassadeurs en Famous Friends
Onze ambassadeurs en Famous Friends vertegenwoordigen War Child op allerlei manieren. De belangrijkste taak van een War Child ambassadeur is het vergroten van onze zichtbaarheid. Want zo lang er nog oorlogen op de wereld zijn, is ons werk hard nodig. Een kind hoort niet thuis in een oorlog. Nooit. Meer over onze ambassadeurs