Actie-ambassadeur Tooske Ragas

Tooske Ragas is actie-ambassadeur van War Child. Zij vertegenwoordigt War Child op allerlei manieren.

Tooske Ragas is een bekende Nederlandse tv-presentatrice. Sinds september 2016 is Tooske verbonden aan War Child. De afgelopen drie jaar presenteerde zij onze succesvolle tv-avonden ‘Jij&Ik’ (2017, 2016) en ‘Friends for War Child’ (2015).

Speciaal voor die uitzending bezocht zij in 2015 het werk van War Child in Colombia. “Ik was erg onder de indruk van de impact van de programma’s en de verhalen die ik hoorde van de kinderen en de ervaren medewerkers”, zegt Tooske. “Als moeder van vier kinderen weet ik hoe belangrijk het is voor de ontwikkeling van een kind dat het in normale omstandigheden kan opgroeien. Dat het kansen krijgt en met vertrouwen naar de toekomst kan kijken. War Child geeft die mogelijkheden aan kinderen en ik vind het ontzettend belangrijk daaraan mijn steentje bij te dragen.”

Tooske zet zich - net als alle andere ambassadeurs – geheel vrijwillig in voor War Child. Dat doet zij op verschillende manieren, variërend van evenementen presenteren tot het gezicht zijn van specifieke acties. Zo deed zij in 2016 mee aan de War Child Kili-Challenge. Samen met een groep vriendinnen beklom zij succesvol de Kilimanjaro om zoveel mogelijk geld op te halen voor War Child.

Kijk voor meer informatie over Tooske op www.tooskeragas.nl