Over op IBAN

De komende periode gaat iedereen in Nederland gebruik maken van IBAN (International Bank Account Number). Het is een langer rekeningnummer dat voor een deel bestaat uit je huidige nummer. Hieronder staan voor jou als donateur van War Child de belangrijkste vragen en antwoorden met betrekking tot de overgang op IBAN.

Wanneer gaat War Child over op IBAN?
War Child is eind 2013 overgestapt op IBAN. 

Wat is er verandert voor jou als donateur van War Child?
Bijna niets. Als donateur van War Child hoef je er zelf verder niets voor te doen. War Child zet je huidige rekeningnummer om in een IBAN rekening nummer. 

Wat is er verandert bij  de incasso?
Vanaf 1 december 2013 incasseren we rond de 1e van iedere maand (soms op de 2e of 3e van de maand als de 1e in het weekend valt). Voorheen deden we dat meestal aan het einde van de voorafgaande maand.

Wat is mijn eigen machtigingskenmerk of mandaatnummer?
Op je rekeningafschrift staan vanaf 1 december twee nummers bij de afschrijving van War Child. Een daarvan is je nieuwe machtigingskenmerk (ook wel mandaatnummer genoemd). Dat is het nummer waaronder jouw machtiging bij War Child staat geregistreerd. Je kunt dat nummer ook opvragen bij War Child als je het wilt weten.

Wat is het incassant nummer van War Child?
Het tweede nummer op je afschrift is het incassant nummer van War Child. Dat is het nummer waaronder War Child staat geregistreerd als organisatie die van jouw rekening incasseert. Het nummer waaronder War Child incasseert is NL24ZZZ412153930000

Wat is het IBAN rekeningnummer van War Child?       
Het nieuwe IBAN rekeningnummer van War Child is NL56 RABO 0166366366. Dit nummer kun je gebruiken als je de bank zelf een opdracht wil geven om een eenmalige of periodieke gift over te maken.

Waar kan ik naar toe met verdere vragen?
Als je nog vragen hebt over IBAN, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.