Bizspark Inspire

Ondernemen samen met War Child is geen geitenwollensokken gebeuren. Lees hoe War Child op creatieve wijze samenwerkt met grote en kleine partijen uit het bedrijfsleven om oorlogskinderen te helpen.

Ondernemen samen met War Child is geen geitenwollensokken gebeuren. Lees hoe War Child op creatieve wijze samenwerkt met grote en kleine partijen uit het bedrijfsleven om oorlogskinderen te helpen. En dat kan op meer manieren dan je denkt........

Bizspark & War Child logo'sConn@ct.Now Conn@ct.Now – een profit – non-profit samenwerking van War Child en Child Helpline International met Free Press Unlimited, T-Mobile en TNO - Expertise op het gebied van techniek, commercie, kennis en onderzoek komt samen om nog meer oorlogskinderen te kunnen bereiken.

In het Conn@ct.Now programma gebruikt War Child onder meer ICT en Media om kinderen met elkaar te verbinden en een stem te geven in hun samenleving. Zodat ze geïnspireerd en geactiveerd worden om verandering in hun leefomgeving positief te beïnvloeden.

De projecten die binnen dit programma worden ontwikkeld zijn innovatief en vereisen kennis die War Child zelf niet in huis heeft. Daarom roept War Child de hulp en kennis in van andere partijen en worden nieuwe projecten mogelijk. Sms, radio, computer, televisie, animatie, video zijn allemaal hulpmiddelen waarmee we onze programma’s kunnen verbeteren en kinderen kunnen bereiken op een innovatieve en effectieve manier.

Connect Teaching
Connect.Teaching – Het transformeren van educatie in scholen in conflictgebieden.
Met een bijzondere hulpmiddel: tablet computers.

Met Connect.Teaching kiest War Child voor een innovatieve benadering om de kwaliteit van onderwijs in conflictgebieden te verbeteren.

Een tablet pc geeft leraren in (voormalige) conflictgebieden toegang tot creatieve en inspirerende lesmethoden, tips, audio- en video en educatieve spellen. Via een SD kaart wordt het curriculum ingeladen zodat het off- en online beschikbaar is.

War Child werkt in dit project samen met ministeries, onderzoekscentra, open-source organisaties en zoekt actief de samenwerking met technologische bedrijven op het gebied van softwareontwikkeling en hardware.

War Child musical - Voor kids gaat de zon op
Een musical ontwikkeld door Marco Borsato en Albert Verlinde. Om te laten weten dat er miljoenen kinderen in oorlog opgroeien. Financiële sponsoring en gratis diensten van grote en kleine bedrijven maken het mogelijk de musical te ontwikkelen, scripts te verspreiden, dvd’s te branden en lespakketten te versturen.

 
In 2011 vroegen 3.200 scholen de musical aan. Ruim een derde van alle basisscholen in Nederland. Ook in 2012 zoekt War Child weer aktief naar samenwerking met andere partijen om te zorgen dat de musical kan worden opgevoerd door zoveel mogelijk kinderen.

Er liggen zelfs aanvragen uit o.a. Suriname, Finland, Aruba, Curacao en Duitsland.