9 oktober Doe Maar voor War Child; kaartverkoop start 3 september!

Amsterdam, 31 augustus 2012 – In de aanloop naar de Symphonica in Rosso-concertreeks geeft Doe Maar op dinsdag 9 oktober een uniek concert in Paradiso. De opbrengst van dit concert komt geheel ten goede aan War Child. Met een uitverkocht Paradiso kan War Child 2700 oorlogskinderen helpen.

Miljoenen kinderen zijn slachtoffer van oorlog. In Syrië en Congo bijvoorbeeld. Zij groeien op met angst en geweld. Muziek is belangrijk in het werk van War Child. Want door muziek leven oorlogskinderen weer op. Ze komen los, maken plezier en krijgen weer zelfvertrouwen. Kinderen die eerst tegenover elkaar stonden, komen door muziek weer samen. En dat is nodig.

Doe Maar helpt deze kinderen met hun concert op 9 oktober in Paradiso. De band geeft de opbrengst van dit concert helemaal aan War Child. Koop daarom nu een kaartje voor Doe Maar voor War Child en help ook deze oorlogskinderen! Kaarten à €75 kunnen vanaf 10.00 uur op maandag 3 september besteld worden op www.warchild.nl/doemaar

Waarom Doe Maar zich inzet voor War Child?

Ernst Jansz: “Een organisatie die zich het lot aantrekt van kinderen die het slachtoffer zijn van oorlog verdient ieders steun. Hoe eerder er hulp geboden wordt bij de verwerking van alle verschrikkingen, hoe eerder de echo die, daar weet ik zelf alles van, nog generaties naklinkt, zal wegsterven. Het zou mooi zijn als er, wat dat betreft, op deze planeet eindelijk iets van vrede aanbreekt."

“We zijn er heel blij mee dat zo’n bekende en succesvolle band als Doe Maar de opbrengst van hun concert aan War Child doneert”, aldus War Child-directeur Bernard Uyttendaele. “Dit stelt ons in staat om nog meer kinderen te helpen; kinderen die allemaal geraakt zijn door oorlogen en allemaal een beter leven verdienen.”

Over War Child

War Child is een onafhankelijke hulporganisatie die investeert in een vreedzame toekomst voor kinderen die getroffen zijn door oorlog. Met een creatieve en participatieve aanpak helpt War Child kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. War Child beschermt kinderen tegen (de gevolgen van) gewapende conflicten, stimuleert hun psychologische en sociale ontwikkeling en organiseert onderwijs. War Child doet haar werk in samenwerking met tientallen lokale partnerorganisaties en is actief in 12 landen.

Voor meer informatie over Doe Maar kunt u contact opnemen met Junior van der Stel van Mojo Concerts, J.van.der.Stel@mojo.nl
Voor meer informatie over War Child kunt u contact opnemen met Mieke Wouters, persvoorlichting War Child, 06-4813 9766

Het officiële persbericht