Marco Borsato: al 20 jaar thuis bij War Child

Een jubileum vier je in stijl! Daarom viert Marco Borsato zijn 20-jarig ambassadeurschap voor War Child in Koninklijk Theater Carré. En Marco zou Marco niet zijn, als de opbrengst daarvan niet naar onze programma’s zou gaan. Want zo kennen wij ons boegbeeld van het eerste uur al 20 jaar: vrijgevig, enthousiast en ongekend betrokken.


Niet alleen een naam zijn

“Ik wil niet alleen een naam zijn. Ik wil echt toegevoegde waarde hebben.” Aldus Marco, als oprichtster Willemijn Verloop hem in 1998 vraagt om ambassadeur te worden van War Child. En dus reist de zanger vanaf het allereerste moment de wereld rond om met eigen ogen te zien wat oorlog met kinderen doet en wat War Child doet om hen te helpen. Naar Kosovo, Sierra Leone, Eritrea, Afghanistan, Pakistan, Colombia, Libanon en Oeganda. Altijd op eigen kosten, want: “Ik wil dat War Child zich optrekt aan mij. Niet andersom.” <3 Marco!

Thuiskomen

Zo betrokken is Marco vanaf het begin van de samenwerking, dat hij helemaal opgenomen wordt in de organisatie. De zanger raakt steeds meer thuis in ons werk en voelt zich thuis op ons kantoor in Amsterdam. “Misschien word ik van War Child nog wel blijer dan van zingen.” Gelukkig is het niet altijd of-of. Vaak genoeg is het en-en. Zoals tijdens de Friends for War Child-concertreeks in Ahoy. En dit jaar weer op 5 december, in het historische theater aan de Amstel. Aan het einde van een succesvolle clubtour met een toepasselijke naam: Thuis.

Meer weten over de afgelopen 20 jaar van Marco bij War Child? Bekijk hier de tijdlijn.