Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Opgelet: Nep-Collectant actief in Amsterdam

  10 februari 2016 - War Child en de politie Amsterdam hebben melding binnengekregen van een Amsterdammer over een collectant die zogenaamd geld ophaalt voor 4thechildren. Dit is een nep-collectant.

  Lees verder
 • Ballerina Michaela DePrince nieuwe War Child ambassadeur

  03 februari 2016 - Marco Borsato maakte vandaag zijn nieuwe collega-ambassadeur bekend: ballerina Michaela DePrince. Michaela groeide zelf op in tijden van oorlog in Sierra Leone. Ze weet als geen ander wat oorlog met je doet en hoe je kracht kunt hervinden. “Ik wil een rolmodel zijn voor oorlogskinderen.’

  Lees verder
 • War Child krijgt er een nieuwe ambassadeur bij

  02 februari 2016 - Marco, één van onze meest toegewijde ambassadeurs, zet zich al 18 jaar in om kinderen uit oorlogsgebieden een stem te geven. Op woensdagmiddag 3 februari maakt hij zijn nieuwe collega-ambassadeur bekend. Wie het gaat worden, houden we nog even geheim.

  Lees verder
 • In Spanning voor het Goed Geld Gala

  26 januari 2016 - Vanavond is het weer zo ver: het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens dit gala maakt de organisatie bekend welke goede doelen hoeveel geld uitgekeerd krijgen uit de loterijopbrengsten van het afgelopen jaar. We wachten in spanning af!

  Lees verder
 • War Child ontvangt fenomenale bijdrage tijdens het Goed Geld Gala

  26 januari 2016 - Wat was het een bijzondere avond! Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij heeft War Child een bijdrage van 1,35 miljoen euro ontvangen. Daarmee kunnen we 112.500 oorlogskinderen helpen. En dat niet alleen! We ontvingen óók het Droomfonds waarmee het innovatieve onderwijsproject Can’t Wait To Learn in meerdere landen gestart kan worden.

  Lees verder
 • Wereldwijde oproep: Stop crisis in Syrië

  22 januari 2016 - Samen met andere internationale hulporganisaties vragen we aandacht voor de situatie in Syrië. Deze kan zo niet langer: 13,5 miljoen mensen in Syrië zelf zijn in nood, 4,6 miljoen mensen zijn gevlucht, onder wie vele kinderen.

  Lees verder
 • Jared van The Voice of Holland door Marco aangestoken. Optreden op Dag van de Vrede

  08 januari 2016 - War Child Ambassadeur Marco Borsato heeft Jared gevraagd om op de Internationale Dag voor de Vrede op te treden voor War Child. “En hij zei: “Yessss!”.

  Lees verder
 • Happy 2016!

  31 december 2015 - Share the dream...

  Lees verder
 • Seminar 'Identity Leadership': inspiratie ten top

  16 december 2015 - Op woensdagavond 2 december verzorgden Charles Ruffolo, Stedman Graham en Joseph Oubelkas een seminar over leiderschap. Exclusief voor de zakelijke relaties van War Child en 100% gesponsord

  Lees verder
 • Samenwerking voor gevluchte kinderen in Nederland

  15 december 2015 - Onder de coalitienaam ‘Kinderen op de vlucht’ gaan War Child, UNICEF Nederland en Save the Children vanaf vandaag samenwerken in Nederland. De kinderorganisaties gaan gevluchte kinderen recreatieve activiteiten aanbieden.

  Lees verder
 • 1 Jaar Safe Schools Guidelines: tijd voor actie!

  14 december 2015 - Een jaar geleden presenteerde War Child samen met een coalitie van landen en andere hulporganisaties de Richtlijnen voor Veilige Scholen. Tot dusver hebben 51 landen deze richtlijnen erkend. Tijd om in actie te komen dus, om de overige landen ook over de streep te trekken!

  Lees verder
 • War Child medewerker komt om bij auto ongeluk

  14 december 2015 - Afgelopen week bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van Eric Habiyaremye. Eric was pas 37, en werkte sinds 2014 voor War Child in Burundi. Tijdens een politiek zeer onstabiele en onveilige periode in dit centraal-Afrikaanse land, kwam Eric om het leven ten gevolge van een auto ongeluk.

  Lees verder
 • Ice-challenge groot succes

  30 november 2015 - We zochten minimaal 500 super coole mensen die 1.000 meter over ijs willen lopen. Op blote voeten welteverstaan. Het resultaat was meer dan we durfden te hopen.

  Lees verder
 • Documentaire Kassim the Dream tijdens IDFA

  16 november 2015 - Amsterdam, 16 november 2015- Aanstaande vrijdag 20 november is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. War Child nodigt je uit om naar de documentaire voorstelling "Kassim the Dream" te komen. Deze film wordt om 09.00 uur vertoond in Pathé de Munt in Amsterdam. Na afloop vindt er een nagesprek plaats met voormalig kindsoldaat Isaac Bullock (Oeganda).

  Lees verder
 • Golf van geweld in bezet Palestijns gebied

  13 november 2015 - Sinds begin oktober is er een escalatie van het geweld in Israël en bezet Palestijns gebied in confrontaties tussen Palestijnse burgers en Israëlische troepen. War Child maakt zich ernstige zorgen, met name over de impact hiervan op kinderen.

  Lees verder

Pages