Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Tjipke Bergsma volgt Bernard Uyttendaele op als directeur van War Child

  02 juli 2015 - Bernard Uyttendaele, algemeen directeur van War Child, draagt per 1 september 2015 de leiding over aan een nieuwe directeur. Hij wordt opgevolgd door Tjipke Bergsma, momenteel regionaal directeur Plan International.

  Lees verder
 • War Child pleit in Genève voor veilige scholen

  29 juni 2015 - "Veilig onderwijs is een recht en verdient onze steun. Juist voor kinderen in oorlogsgebieden", aldus Jennifer Connet, programmamanager voor War Child in Libanon. Zij sprak tijdens een bijeenkomst over de Richtlijnen voor veilige scholen bij de VN in Genève.

  Lees verder
 • War Child pleit voor VN actie tegen het ontvoeren van kinderen tijdens conflict

  18 juni 2015 - Het ontvoeren van kinderen wordt in toenemende mate ingezet als strategisch middel tijdens conflict. Kinderen worden ontvoerd om angst te zaaien en gemeenschappen te terroriseren. Daar moet iets aan gedaan worden. Daarom steunt War Child deze week de lobby van onze partnerorganisatie Watchlist tijdens het VN-Veiligheidsraad debat over kinderen en gewapend conflict in New York.

  Lees verder
 • Dankzij Friends for War Child kunnen we 8.317 kinderen extra helpen!

  10 juni 2015 - De tv-avond Friends for War Child was een groot succes, honderdduizenden kijkers stemden af op NPO 1 en lieten zien dat ze om oorlogskinderen geven.

  Lees verder
 • VREDE EN VEILIGHEID BELANGRIJKSTE VOORWAARDEN ONBEZORGDE JEUGD

  09 juni 2015 - Nederlanders beoordelen de kindertijd van kinderen in Nederland met een 8,1. Een kindertijd in Syrië beoordelen ze met een 2,3 fors lager, terwijl ook kinderen in de Democratische Republiek Congo (3,7) en Afghanistan (2,6) volgens Nederlanders geen onbezorgde kindertijd hebben.

  Lees verder
 • Nederland houdt woord bij conferentie veilige scholen

  29 mei 2015 - War Child is erg blij met de steun die Nederland tijdens de Safe Schools conferentie in Oslo heeft uitgesproken voor de Richtlijnen voor veilige scholen. War Child gelooft in de kracht van de Richtlijnen en roept daarom al geruime tijd de Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders op zijn steun uit te spreken. Met succes.

  Lees verder
 • “Hulp aan oorlogskinderen moet innovatiever en creatiever”

  28 mei 2015 - De psychosociale hulp in conflictgebieden moet innovatiever en creatiever. Dat is de boodschap van psychosociaal adviseur Ken Miller van War Child deze week tijdens een speciaal symposium over psychosociale hulp aan kinderen in oorlog. “We staan voor de uitdaging hoe we kinderen het beste kunnen helpen. De nood is hoog.”

  Lees verder
 • Unieke tv-items uit oorlogsgebieden tijdens Friends for War Child

  21 mei 2015 - Op woensdagavond 10 juni is de bijzondere tv-avond Friends for War Child primetime te zien op NPO 1. Marco Borsato en zijn dochter Jada (12), Tooske Ragas, Nelleke van der Krogt en Dotan geven die avond miljoenen oorlogskinderen op creatieve wijze een stem. De presentatie is in handen van Tooske en Marco, die daarmee zijn presentatiedebuut maakt.

  Lees verder
 • War Child roept Minister Koenders op Richtlijnen te steunen

  20 mei 2015 - Niet alleen schoolgebouwen, maar ook de hoop en ambitie van kinderen worden verwoest tijdens oorlog. Elk kind - waar ook ter wereld - moet veilig naar school kunnen. Ook tijdens of na een gewapend conflict. De Richtlijnen voor veilige scholen sporen strijdende partijen aan om scholen niet voor militaire doeleinden te gebruiken. War Child gelooft in de kracht van de Richtlijnen en roept Minister Koenders om de Verklaring voor veilige scholen te steunen tijdens de Safe Schools Conferentie in Oslo op 28 en 29 mei.

  Lees verder
 • Onrust in Burundi - enkele War Child programma's zijn gestaakt

  14 mei 2015 - De bevolking in de hoofdstad van Burundi, Bujumbura, is momenteel in een staat van hevige onrust omdat president Pierre Nkurunziza zich voor de derde keer verkiesbaar wil stellen als president. Volgens tegenstanders van Nkurunziza is dat in strijd met de grondwet.

  Lees verder
 • Oorlog is nog dagelijkse realiteit voor heel veel kinderen

  04 mei 2015 - Vandaag, op 4 mei, herdenken we de doden die gesneuveld zijn tijdens de oorlog. Het is Nationale Dodenherdenkingsdag, en om 20.00 uur zijn we in het hele land 2 minuten stil.

  Lees verder
 • War Child lanceert veilingwebsite: Bied hulp

  28 april 2015 - Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. Toch woeden er wereldwijd 28 actieve conflicten en groeien miljoenen kinderen op in oorlog. Daarom is er nú hulp nodig. Bekende Nederlanders bieden die hulp.

  Lees verder
 • War Child in nieuwe samenwerking Noodhulporganisaties en Ministerie

  24 april 2015 - War Child heeft vrijdag 24 april samen met elf andere Nederlandse noodhulporganisaties een samenwerkingsovereenkomst getekend in het bijzijn van minister Ploumen. De hulporganisaties, verenigd in de Dutch Relief Alliance DRA, krijgen over een periode van drie jaar (2015-2017) € 120 miljoen uit het Relief Fund van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor noodhulp aan slachtoffers van geweld en natuurrampen.

  Lees verder
 • Maak van je patatje een Frietje Vrede

  14 april 2015 - Op 5 mei vieren wij onze vrijheid. War Child wil op deze bijzondere dag naast het vieren van 70 jaar bevrijding kinderen helpen die nu nog in oorlog leven. Daarom starten we op die dag de actie 'Maak van je patatje een Frietje Vrede'.

  Lees verder
 • ASN Bank blijft War Child steunen

  09 april 2015 - De ASN Bank heeft bekend gemaakt War Child de komende drie jaar te blijven steunen. De bank zet zich in voor een eerlijke, duurzame wereld en daarom ook voor de rechten van kinderen. Met de financiële bijdrage steunt ASN Bank het werk van War Child voor kinderen in Oost-Congo.

  Lees verder

Pages