Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Een jaar lang HPE voor War Child

  30 december 2016 - Dit weekend overhandigt Hewlett Packard Enterprise (HPE) een cheque met het ongelooflijke bedrag van 74.750 euro aan War Child. Eén jaar lang heeft HPE zich met hart en ziel ingezet voor oorlogskinderen in Libanon.

  Lees verder
 • Backstage@War Child: een kijkje achter de schermen

  22 november 2016 - 20 november vierden we de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. En dat deden we samen met onze Friends. Op het hoofdkantoor van War Child konden zij zelf ervaren en horen wat wij doen voor oorlogskinderen. Een echt kijkje achter de schermen!

  Lees verder
 • Oud-International Johan Neeskens bij project Football Unites Us in Libanon

  18 november 2016 - War Child, KNVB, Right To Play en UNICEF brengen gevluchte Syrische kinderen dichter bij hun leeftijdsgenootjes uit Libanon. Via voetbal. Niemand minder dan oud-international Johan Neeskens helpt hierbij. Johan: “Voetbal is de grootste sport in de wereld. Sport brengt mensen samen. En het maakt niet uit welke achtergrond je hebt.”

  Lees verder
 • War Child speelt mee in IKEA-campagne ‘Let’s Play’

  15 november 2016 - Van 20 november t/m 24 december doneert de IKEA Foundation voor ieder verkocht speelgoed of kinderboek 1 euro aan veilige speelplaatsen en -projecten voor kinderen wereldwijd. De opbrengsten gaan ook naar War Child.

  Lees verder
 • MTV Music Week en War Child geven kaarten weg

  26 oktober 2016 - Van 2 t/m 5 november is de MTV Music Week in Rotterdam met unieke optredens. Jij maakt kans op 2 kaarten voor optredens van Douwe Bob, Broederliefde, Julian Jordan en Nielson. Het enige wat je hoeft te doen is te SMS-en! Alle opbrengsten van de SMS-win-actie gaan naar War Child.

  Lees verder
 • Slag om Mosul: War Child zet direct extra hulp in

  19 oktober 2016 - Op dit moment zijn er hevige gevechten in en rondom Mosul in Irak. War Child staat klaar om direct 6000 kinderen te helpen die door dit geweld getroffen worden. Maar er is meer nodig.

  Lees verder
 • Kroon op samenwerking van T-Mobile en War Child

  14 oktober 2016 - Deze week overhandigde T-Mobile een cheque met het overweldigende bedrag van ruim 96.000 euro aan directeur Tjipke Bergsma. Een extra donatie dankzij de klanten van T-Mobile via het T-Mobile Extra spaarprogramma. Met deze bijdrage is het bijzondere partnership feestelijk afgerond.12 jaar lang hebben de medewerkers van T-Mobile zich met hart en ziel ingezet voor hulp aan oorlogskinderen. En daar is War Child ontzettend dankbaar voor!

  Lees verder
 • De social media guerrilla van Make Up Not War

  06 oktober 2016 - Begin juli startte Ellis Faas met haar internationaal bekende make-up merk de actie “Make Up Not War voor War Child. Wat begon als een gevoel van frustratie, “en om een signaal af te geven”, is binnen anderhalve maand uitgegroeid tot een social media hype. Van Victoria Koblenko tot David Stella, de door Ellis’ dochter ontworpen T-shirts zijn niet aan te slepen. Als jij ook een uniek t-shirt wilt, moet je snel zijn: de shirts zijn tot en met 31 oktober te bestellen.

  Lees verder
 • Nog lang geen vrede in Colombia

  06 oktober 2016 - Het vredesakkoord in Colombia tussen de regering en de FARC. Een referendum over het vredeskoord. De Nobelprijs voor de Vrede. Goede stappen richting vrede, maar er is meer nodig. Als er niets gedaan worden aan andere problemen zoals drugs- en wapenhandel en illegale goudmijnen, blijft het geweld. En lopen kinderen gevaar.

  Lees verder
 • Can't Wait To Learn wint Humanitarian Education Accelerator

  29 september 2016 - Can’t Wait to Learn (CWTL), War Childs’ innovatieve onderwijsprogramma voor kinderen in oorlogslanden, is gekozen als 1 van 3 projecten in de Humanitarian Education Accelerator (HEA), een initiatief van UNICEF, UNHCR and DFID.

  Lees verder
 • Modeste (16) uit DR Congo genomineerd voor Internationale Kindervredesprijs 2016

  26 september 2016 - Op 2 december reikt KidsRights de Internationale Kindervredesprijs 2016 uit aan een kind dat zich op bijzondere wijze inzet voor de rechten van een kind. War Child nomineerde Modeste uit DR Congo. Hij bouwt bruggen tussen kinderen en ouders in tijden van oorlog.

  Lees verder
 • War Child Kidsclub bouwt discofeest op Tina-dag

  26 september 2016 - Op 24 en 25 september stond de War Child Kidsclub op de Tina-dag in attractiepark Duinrell. En wat was het leuk! Britt Scholte en haar War Child vrienden dansten er op los in de War Child Disco, gingen massaal op de foto en we mochten veel nieuwe leden verwelkomen.

  Lees verder
 • 63 miljoen kinderen op de vlucht in 2025 als wereldleiders nu niet in actie komen

  18 september 2016 - Als de wereldleiders nu niet in actie komen, zullen er in 2025 mogelijk maar liefst 63 miljoen kinderen op de vlucht zijn voor geweld en onveiligheid. Dat staat in het rapport ‘I’ve moved, my rights haven’t’ dat gisteren in New York gepresenteerd en besproken is, in aanwezigheid van onder andere minister Ploumen, koningin Noor van Jordanië en Leila Zerroughi (speciaal gezant van de VN voor Kinderen en Gewapend Conflict).

  Lees verder
 • Situatie in Zuid-Soedan nog steeds instabiel

  27 juli 2016 - Na het escalerende geweld de afgelopen twee weken is de situatie in Zuid-Soedan nog steeds erg instabiel. De enorme omvang van het conflict in Zuid-Soedan treft miljoenen kinderen. Geregeld vinden nog gewelddadige confrontaties plaats in de hoofdstad Juba en andere delen van Zuid-Soedan. Landendirecteur Marina Doris vertelt.

  Lees verder
 • Toch gevechten ondanks staakt-het-vuren in Zuid-Soedan

  12 juli 2016 - Ondanks het gisteravond afgekondigde staakt-het-vuren is er vannacht nog hard geschoten in de Zuid-Soedanese hoofdstad Juba. Dat hebben War Child-collega’s zojuist aan het hoofdkantoor in Amsterdam laten weten. War Child was erg blij met het staakt-het-vuren, maar maakt zich nog steeds grote zorgen over het escalerende geweld in Zuid-Soedan, en met name Juba.

  Lees verder

Pages