Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Friends for War Child concert Beiroet

  24 februari 2015 - Voor het eerst in de geschiedenis wordt er een Friends for War Child concert georganiseerd in het Midden Oosten. Het concert vindt plaats op 24 februari in de club “Station” in Beiroet, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de War Child programma’s in Libanon. De line up bestaat uit verschillende populaire Libanese muzikanten.

  Lees verder
 • Hoofdsponsor T-Mobile start nieuwe actie voor oorlogskinderen

  23 februari 2015 - Wereldwijd lijden miljoenen kinderen onder oorlogstrauma’s. War Child helpt hen die verschrikkelijke ervaringen te verwerken. Hoofdsponsor T-Mobile gelooft in de succesvolle aanpak van War Child en wil zoveel mogelijk kinderen helpen. Daarom komt T-Mobile met een nieuwe actie voor oorlogskinderen: ‘Download de oorlog uit een kind.’

  Lees verder
 • Een bezoek aan een Safe Space in Libanon

  12 februari 2015 - De oorlog in Syrie duurt nu bijna vier jaar. De gevolgen zijn desastreus. Ruim 540.000 kinderen zijn gevlucht naar buurland Libanon. In Libanon moeten deze kinderen een nieuw bestaan opbouwen, voor een nog onbepaalde tijd. Ze kennen vaak niemand en kunnen niet naar school. War Child vangt deze kinderen op in Safe Spaces; veilige plekken waar ze terecht kunnen om hun oorlogservaringen te verwerken.

  Lees verder
 • De Kili-Challengers hebben de top gehaald

  12 februari 2015 - Het is ze gelukt: 100 Kili-Challengers hebben afgelopen week de top van de Kilimanjaro bereikt. In drie groepen beklommen zij de 5895 meter hoge berg in Tanzania, de hoogste berg in Afrika. Met deze actie hebben ze een waanzinnig bedrag opgehaald voor War Child.

  Lees verder
 • Op Koningsdag een echte War Child kraam

  12 februari 2015 - Koningsdag staat voor de deur en dat feestje laat War Child niet ongemerkt voorbijgaan. In samenwerking met Fatboy heeft War Child een speciale Koningsdag actiekit samengesteld. Dus vindt je zoon of dochter het leuk om spullen te verkopen op Koningsdag? Bestel dan gratis de Koningsdag actiekit en kom in actie voor War Child op 27 april. Op die manier helpt jouw gezin oorlogskinderen aan een nieuwe, veilige toekomst.

  Lees verder
 • Recordopbrengst voor oorlogskinderen door Gaul!

  09 februari 2015 - Wielervereniging Gaul! gelooft net als War Child in de kracht van sport. Daarom zet de vereniging zich al jaren in voor oorlogskinderen. Dit jaar haalde Gaul! een recordbedrag op van ruim € 48.058. Daarmee kunnen 4000 kinderen meedoen aan onze programma’s. War Child is dankbaar. En trots.

  Lees verder
 • War Child medeorganisator van humanitaire top over noodhulp

  30 januari 2015 - Hoe kunnen we noodhulp verbeteren? Op 12 februari komen Nederlandse humanitaire organisaties, waaronder War Child, samen in het Humanity House om te praten over de toekomst van noodhulp bij een crisis.

  Lees verder
 • War Child ontvangt fantastische bijdrage tijdens het Goed Geld Gala

  26 januari 2015 - Wat een geweldig nieuws! War Child heeft dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij een bijdrage van 1,35 miljoen euro ontvangen waarmee we 112.500 kinderen kunnen helpen.

  Lees verder
 • Vanavond opbrengst Goed Geld Gala bekend

  26 januari 2015 - Vanavond vindt het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij plaats. Tijdens het gala verdeelt de organisatie de helft van de loterijopbrengsten van het afgelopen jaar over 89 goede doelen.

  Lees verder
 • 7.000 kinderen geholpen in Gaza

  09 januari 2015 - War Child en haar partners hebben 7.000 Palestijnse kinderen in Gaza psychosociale hulp gegeven sinds het einde van het geweld afgelopen zomer. De kinderen waren allemaal (in)direct getroffen door de zeven week durende bomaanslagen van het Israëlisch leger; meer dan 373.000 kinderen in Gaza zijn getraumatiseerd volgens UNICEF.

  Lees verder
 • Beslag op rekening Panzi ziekenhuis

  01 januari 2015 - De overheid van DR Congo heeft beslag laten leggen op rekeningen van het Panzi ziekenhuis in Bukavu. Tijdens de laatste 3FM Serious Request actie in december kreeg War Child een donatie van € 250.000,- om te besteden aan een project met het Panzi ziekenhuis. Omdat het project waaraan de donatie besteed zou worden nog niet is gestart, is deze donatie niet in gevaar.

  Lees verder
 • War Child ontvangt 250.000 euro van 3FM Serious Request

  18 december 2014 - 3FM Serious Request doneert dit jaar 250.000 euro aan het programma van War Child in Congo dat zich richt op de slachtoffers van seksueel geweld. “Dit is echt fantastisch,” reageert ambassadeur Marco Borsato, die het nieuws vanavond in de openingsuitzending te horen kreeg. “War Child doet geweldig werk in Congo. En op deze manier kunnen we nog veel meer meisjes en jonge vrouwen helpen.”

  Lees verder
 • Alle vrijwilligers van War Child: Bedankt!

  07 december 2014 - Op 7 december was het de Nationale Dag van de Vrijwilliger en daarom bedanken wij de geweldige vrijwilligers van War Child. Honderden vrijwilligers zetten zich elke dag in voor War Child voor een betere toekomst van oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Ambassadeur Jetske met interview in Vriendin

  04 december 2014 - War Child Ambassadeur Jetske van den Elsen stond afgelopen week met een interview in het tijdschrift Vriendin.

  Lees verder
 • Tussenstand Kili-challenge

  27 november 2014 - De deelnemers van de Kili-Challenge zetten alles op alles om zo veel mogelijk geld op te halen voor War Child. Hun reis naar de Kilimanjaro begint pas eind januari maar ze hebben nu al een waanzinnig groot bedrag opgehaald. Met de tussenstand kunnen al 19.993 oorlogskinderen geholpen worden.

  Lees verder

Pages