Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • In actie voor vrede op 21 september

  19 september 2014 - Zondag 21 september 2014 is het Internationale Dag van de Vrede. Een mooie dag om in actie te komen voor oorlogskinderen! Wat doet War Child? En wat kan jij doen?

  Lees verder
 • Syrische kinderen tekenen hun rechten

  15 september 2014 - Syrische kinderen tekenden hun dromen, angsten en de dagelijkse realiteit. War Child verzamelde deze tekeningen in het boekje ‘Coloring my future: drawings from children in Syria’. Samen met de kinderen wil War Child hiermee internationaal aandacht vragen voor hun situatie.

  Lees verder
 • Kerstactie van The Body Shop voor oorlogskinderen

  12 september 2014 - "Education is the greatest gift." Onder dat motto heeft The Body Shop dit jaar gekozen voor War Child als het goede doel tijdens de kerstperiode. Bij aankoop van één van de speciaal geselecteerde giftsets doneert The Body Shop een les voor een oorlogskind in DR Congo aan War Child.

  Lees verder
 • Psychosociale noodhulp aan kinderen in Gaza gestart

  02 september 2014 - War Child is begonnen met een psychosociaal noodhulpprogramma voor kinderen in Gaza. In dit programma krijgen duizenden kinderen die getroffen zijn door het recente conflict, de psychosociale noodhulp die zij zo hard nodig hebben.

  Lees verder
 • Een gewelddadige zomer - Blog van Reham, War Child medewerker in Gaza

  25 juli 2014 - Op dit moment is Reham op weg naar een nieuwe schuilplaats. Ze heeft een waarschuwing ontvangen dat de buurt in Gaza waarin zij woont gebombardeerd gaat worden. Het is lastig contact te hebben met Reham. Dikwijls is er geen stroom en kan ze haar mobiele telefoon niet opladen. Daarom is ze extra zuinig op haar batterij. Alleen als het echt urgent is, bellen we haar. Sinds het begin van het geweld in Gaza schuilde Reham met haar familie thuis – en daar schreef zij het volgende verhaal om met jullie te delen.

  Lees verder
 • "Ik mis de straat" - blog van Jamal, War Child medewerker in Gaza

  18 juli 2014 - Jamal werkt voor War Child in Gaza. Op dit moment is het er te gevaarlijk om onze programma’s voor de kinderen uit te voeren. Kinderen en families in Gaza schuilen voor de aanvallen. Ook Jamal en zijn familie blijven thuis om zich te beschermen. Gisteren, op 17 juli 2014, deelde hij dit verhaal met ons.

  Lees verder
 • Gaza onder vuur

  15 juli 2014 - War Child heeft, als gevolg van aanhoudende onrust en aanvallen, haar programma’s tijdelijk stil moet leggen in Gaza. Wij hopen ons werk daar snel voort te kunnen zetten. Reham en Jamal, War Child medewerkers daar, houden voortdurend toezicht op de situatie van de kinderen.

  Lees verder
 • Halfjaarlijkse update van project In DR Congo samen met de ASN Bank: hoop voor de toekomst

  14 juli 2014 - In Oost-Congo woedt het dodelijkste conflict sinds de Tweede Wereldoorlog. Miljoenen zijn omgekomen, evenzoveel gezinnen verdreven van hun huis. Kinderen groeien op in een continue dreiging van geweld. War Child helpt deze kinderen. Samen met de ASN Bank.

  Lees verder
 • Marhan (11) uit Gaza: ‘Ik wilde dat het ophield’

  09 juli 2014 - ‘De oorlog begon toen ik uit school kwam. Ik hoorde bommen vallen en was erg bang.’ Marhan is 11 jaar en woont in Gaza. Ze herinnert zich het conflict van eind 2012 nog levendig. Het Israëlische leger bombardeerde haar wijk, als antwoord op de provocaties die Hamas vanuit Gaza pleegde. Maar Marhan had daar niets mee te maken. Zij zag alleen de doden, hoorde de bommen en raakte haar huis met één bominslag kwijt. Opnieuw is er hevig conflict. Het verhaal van bijna twee jaar geleden herhaalt zich.

  Lees verder
 • Rudaina van War Child: ‘Kinderen moeten spelen, zorgenloos’

  09 juli 2014 - ‘De kinderen hebben veiligheid nodig, iemand die naar ze luistert en hun problemen begrijpt.’ Rudaina (32) zegt het rustig, maar het verdriet schuilt achter al haar zinnen. Ze begeleidt een groep kinderen in Gaza in het programma van War Child. ‘De oorlog hangt hier altijd in de lucht. Gaza is afgesloten van de buitenwereld, er is voortdurend druk. De bommen kunnen iedere dag vallen.’ En dat is nu het geval.

  Lees verder
 • Miguel wil scoren voor een betere toekomst

  19 juni 2014 - Het WK is weer begonnen! Miljoenen ogen overal ter wereld zijn op voetbal gericht, en zo ook in Cauca. Deze regio van Colombia wordt echter al jaren geteisterd door geweld tussen gewapende groeperingen waar jongeren en kinderen het slachtoffer van zijn. Omringd door gewelddadigheid en armoede groeien zij op in een uitzichtloze omgeving, maar dit wil War Child samen met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) doorbreken. Met het sportproject 'In the Game' krijgen kinderen de ruimte om samen te sporten om hun energie en gevoelens de vrije loop te laten. Dit werkt, vertelt Miguel.

  Lees verder
 • ‘Come together’ - River Island en War Child ontwerpen T-shirt voor wereldvrede

  18 juni 2014 - Wil jij er deze zomer hip bij lopen en tegelijkertijd War Child steunen? Koop dan nu het River Island Come Together Charity T-shirt. Het Britse modelabel River Island ontwierp samen met War Child twee varianten voor volwassenen en kinderen.

  Lees verder
 • Kinderen delen op Oegandese radio hun ideeën over hoe school veiliger kan

  16 juni 2014 - Wat is er nodig om een school veilig te maken voor kinderen? 32 radiostations in Oeganda stelden deze vraag op de Dag van het Afrikaanse Kind. Aan niemand minder dan: de kinderen zelf.

  Lees verder
 • Voor Majed is Voetbal Geen Spelletje

  12 juni 2014 - Met het WK voetbal in volle gang zijn velen in de ban van 'de belangrijkste bijzaak' ter wereld. Alleen, voor kinderen in oorlogsgebieden is voetbal niet zomaar een spelletje. Het is een manier om lekker uit te razen en zo hun stress op een sportieve manier kwijt te raken. In Libanon steunt War Child een voetbalelftal van Syrische jongeren die met hun familie gevlucht zijn naar het overvolle Palestijnse kamp Ain-el Hilweh. Majed is een van de spelers in het team.

  Lees verder
 • Petitie aan Tweede Kamer voor bescherming en onderwijs Syrische kinderen

  13 mei 2014 - Vandaag kregen de leden van de Tweede Kamer een petitie aangeboden door UNHCR, Save the Children, UNICEF, World Vision en War Child. Met deze petitie vragen we steun voor de bescherming van - en onderwijs voor - kinderen die getroffen zijn door de crisis in Syrië. Maar liefst 15 000 Nederlanders en wereldwijd 160 000 mensen steunden de petitie.

  Lees verder

Pages