Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Vloggers lanceren War Child Kidsclub

  08 juni 2016 - Vanochtend schreeuwden de vier bekende vloggers Rens Polman, Quinty Misiedjan, Britt Scholte en Niels Oosthoek het letterlijk van de daken voor oorlogskinderen. Vanaf het dak van de A’DAM LOOKOUT lanceerden zij de War Child Kidsclub, de club voor alle kinderen in Nederland die zich willen inzetten voor oorlogskinderen.

  Lees verder
 • De nood is hoog

  21 mei 2016 - Vandaag en morgen vindt de World Humanitarian Summit plaats. Wereldleiders komen er samen om te praten over de toekomst van de humanitaire noodhulp. In de traditionele noodhulp is er veel te weinig aandacht voor de mentale gezondheid van en psychosociale steun aan de getroffenen.

  Lees verder
 • Premier Rutte bezoekt voetbalproject in Libanon

  03 mei 2016 - Het gezamenlijke voetbalproject van War Child, UNICEF, Right To Play en de KNVB in Beirut, Libanon kreeg vandaag bijzonder bezoek. Premier Rutte en minister Ploumen ontmoetten Syrische en Libanese kinderen en hun jeugdcoaches. Ze kregen een warm onthaal.

  Lees verder
 • TeamUp voor oorlogskinderen in Nederland

  28 april 2016 - De oorlog ontvlucht, de gevaarlijke overtocht overleefd. Eenmaal in Nederland zijn kinderen uit Syrië, Somalië of andere oorlogslanden veilig. Bang zijn voor bommen hoeft niet meer. Maar nu moeten ze een nieuw leven opbouwen in een vreemd land. Ver weg van alles wat vertrouwd is.

  Lees verder
 • Voetbal om Syrische en Libanese jongeren te verbinden

  08 april 2016 - Vandaag start een bijzonder voetbalproject in Libanon. Daarin staat de verbinding tussen Libanese en Syrische kinderen centraal. Niemand minder dan Aron Winter, Gilanne Louwaars en Piet de Jong zijn aanwezig bij de kick-off in Tripoli.

  Lees verder
 • Voor 1x samen stralen op een groot podium bij Jij&Ik

  06 april 2016 - Alle kinderen in Nederland tussen de 7 en 16 jaar maken kans om samen met één van hun ouders mee te doen aan de tv-avond 'Jij&Ik' voor War Child bij EO op NPO1. Tijdens deze avond zingen kinderen samen met hun vader of moeder voor een groot publiek. Je kunt je vanaf vandaag aanmelden!

  Lees verder
 • Kinderen in actie voor War Child op Koningsdag

  29 maart 2016 - Ook dit jaar kunnen je kinderen, neefjes, nichtjes of buurkinderen weer meedoen met de Koningsdagactie voor War Child. Ze hebben een geweldige dag, leren over het werk van War Child en dragen bij aan de hulp aan oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Wereldwijde aandacht voor 5 jaar conflict Syrië

  15 maart 2016 - Vandaag bestaat het conflict in Syrië precies vijf jaar. Al vijf jaar lang groeien Syrische kinderen op tot een verloren generatie. Dat moet stoppen. UNICEF Nederland, Save the Children, War Child en World Vision vragen om hulp. Wereldwijd komen mensen in actie.

  Lees verder
 • Met Youp naar Ajax

  11 maart 2016 - Een bijzondere voetbalwedstrijd vandaag voor Jan en Aad. Zij bezochten namelijk samen met Youp van ’t Hek de wedstrijd Ajax-NEC (2-2) in de Arena. Youp – een groot Ajax fan – stelde vorig jaar bij een onlineveiling voor War Child twee tickets beschikbaar voor de hoogste bieders.

  Lees verder
 • Kili-Challengers weer thuis

  15 februari 2016 - 76 Helden beklommen de Kilimanjaro om geld in te zamelen voor War Child. In drie groepen startten ze hun tocht naar het dak van Afrika. In totaal hebben ze tot nu toe € 303.165,- opgehaald. Met dit ongelofelijke bedrag kan War Child duizenden kinderen helpen. Een ongelofelijke TOP-prestatie.

  Lees verder
 • Opgelet: Nep-Collectant actief in Amsterdam

  10 februari 2016 - War Child en de politie Amsterdam hebben melding binnengekregen van een Amsterdammer over een collectant die zogenaamd geld ophaalt voor 4thechildren. Dit is een nep-collectant.

  Lees verder
 • Ballerina Michaela DePrince nieuwe War Child ambassadeur

  03 februari 2016 - Marco Borsato maakte vandaag zijn nieuwe collega-ambassadeur bekend: ballerina Michaela DePrince. Michaela groeide zelf op in tijden van oorlog in Sierra Leone. Ze weet als geen ander wat oorlog met je doet en hoe je kracht kunt hervinden. “Ik wil een rolmodel zijn voor oorlogskinderen.’

  Lees verder
 • War Child krijgt er een nieuwe ambassadeur bij

  02 februari 2016 - Marco, één van onze meest toegewijde ambassadeurs, zet zich al 18 jaar in om kinderen uit oorlogsgebieden een stem te geven. Op woensdagmiddag 3 februari maakt hij zijn nieuwe collega-ambassadeur bekend. Wie het gaat worden, houden we nog even geheim.

  Lees verder
 • In Spanning voor het Goed Geld Gala

  26 januari 2016 - Vanavond is het weer zo ver: het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens dit gala maakt de organisatie bekend welke goede doelen hoeveel geld uitgekeerd krijgen uit de loterijopbrengsten van het afgelopen jaar. We wachten in spanning af!

  Lees verder
 • War Child ontvangt fenomenale bijdrage tijdens het Goed Geld Gala

  26 januari 2016 - Wat was het een bijzondere avond! Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij heeft War Child een bijdrage van 1,35 miljoen euro ontvangen. Daarmee kunnen we 112.500 oorlogskinderen helpen. En dat niet alleen! We ontvingen óók het Droomfonds waarmee het innovatieve onderwijsproject Can’t Wait To Learn in meerdere landen gestart kan worden.

  Lees verder

Pages