Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • 20 jaar War Child

  08 oktober 2015 - Vrijdag 9 oktober 2015 is het precies 20 jaar geleden dat War Child werd opgericht. Dat is geen reden tot feest, want helaas is het werk van War Child nog steeds hard nodig. Daarom gaan we ook niets vieren. We gaan ‘gewoon’ door op de weg die we twintig jaar geleden zijn ingeslagen.

  Lees verder
 • E-learning Soedan wint Dutch Game Award

  01 oktober 2015 - Tijdens de Dutch Game Awards 2015 op 30 september 2015 wonnen War Child, onderzoeksinstituut TNO, de Ahfad Universiteit in Khartoum en gameontwikkelaar Flavour de Award voor Best Co-Production voor hun serious game e-Learning Sudan.

  Lees verder
 • War Child genomineerd voor Website van het Jaar

  29 september 2015 - War Child is genomineerd voor Website van het Jaar 2015 in de categorie Goede Doelen en daar zijn we erg blij mee. Stem op War Child en maak kans op mooie prijzen!

  Lees verder
 • T-Mobile in actie voor Syrische vluchtelingen

  04 september 2015 - De aangrijpende beelden van de massa's Syrische vluchtelingen raken een groot deel van de Nederlandse samenleving. Ook T-Mobile, al tien jaar lang nauw betrokken bij het werk van War Child en vaste sponsor. Daarom zendt T-Mobile dit weekend een speciale radiospot uit waarin het bedrijf oproept om War Child te steunen.

  Lees verder
 • Huurkosten zijn zo laag mogelijk

  03 september 2015 - Het Algemeen Dagblad heeft op 3 september een groot artikel gewijd aan de kosten die hulporganisaties in Nederland maken voor hun huisvesting. War Child hanteert een lage kosten beleid. Dat geldt ook voor onze huisvesting.

  Lees verder
 • Meer aandacht voor psychosociale zorg bij noodhulp

  03 september 2015 - Hoe biedt je de beste noodhulp? Op 1 en 2 september wisselden jongeren over deze vraag van gedachten tijdens de Wereld Jeugdtop in Doha. Saya Abdullah en Merel Keijzer, VN jongerenvertegenwoordigers van de Nationale Jeugdraad, waren ook namens War Child aanwezig om de aandacht voor psychosociale hulp te vergroten. Het uitgangspunt: laat mentale wonden niet onbehandeld.

  Lees verder
 • War Child reageert op IS-filmpje in NOS Journaal

  29 juli 2015 - Een paar dagen geleden stuurde IS een filmpje de wereld in hoe ze van kleine kinderen strijders maken. IS laat zien hoe kinderen worden klaargestoomd om te vechten als soldaten in de strijd tegen ‘de ongelovigen’. Islamitische Staat lijkt steeds jongere kinderen in te zetten. Sommige ‘kinderen van het kalifaat’ zijn nog geen 10 jaar oud. War Child werd gevraagd om een reactie in het NOS Journaal.

  Lees verder
 • Verkiezingen in Burundi: tienduizenden kinderen op de vlucht

  27 juli 2015 - Wat doe je als een golf van geweld jou en iedereen in jouw omgeving raakt? Dan wil je naar een veilige plek. Dat is precies wat inmiddels bijna 170.000 Burundesen hebben gedaan.

  Lees verder
 • Opgelet: nep-collectant actief in Rotterdam

  23 juli 2015 - War Child en de politie Rotterdam heeft wederom melding binnengekregen van Rotterdammers over collectant die zogenaamd geld ophaalt voor War Child. Dit is een nep-collectant.

  Lees verder
 • Video gesprek tussen kinderen in Gaza en Nederland op The Huffington Post

  08 juli 2015 - De Huffington Post besteedt deze week aandacht aan het werk van War Child dat op technisch gebied wordt ondersteund door Cisco CSR.

  Lees verder
 • Marco Borsato presentator ‘Friends for War Child’

  08 juli 2015 - Marco Borsato zet zich al ruim zeventien jaar in als ambassadeur voor War Child. Hij grijpt dan ook elke kans om te vertellen over de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child. Op 10 juni presenteerde hij daarom samen met Tooske Ragas de tv-avond Friends for War Child, waarmee Marco zijn presentatiedebuut maakte. Met succes.

  Lees verder
 • Tjipke Bergsma volgt Bernard Uyttendaele op als directeur van War Child

  02 juli 2015 - Bernard Uyttendaele, algemeen directeur van War Child, draagt per 1 september 2015 de leiding over aan een nieuwe directeur. Hij wordt opgevolgd door Tjipke Bergsma, momenteel regionaal directeur Plan International.

  Lees verder
 • War Child pleit in Genève voor veilige scholen

  29 juni 2015 - "Veilig onderwijs is een recht en verdient onze steun. Juist voor kinderen in oorlogsgebieden", aldus Jennifer Connet, programmamanager voor War Child in Libanon. Zij sprak tijdens een evenement over veilige scholen georganiseerd door War Child in Genève.

  Lees verder
 • War Child pleit voor VN actie tegen het ontvoeren van kinderen tijdens conflict

  18 juni 2015 - Het ontvoeren van kinderen wordt in toenemende mate ingezet als strategisch middel tijdens conflict. Kinderen worden ontvoerd om angst te zaaien en gemeenschappen te terroriseren. Daar moet iets aan gedaan worden. Daarom steunt War Child deze week de lobby van onze partnerorganisatie Watchlist tijdens het VN-Veiligheidsraad debat over kinderen en gewapend conflict in New York.

  Lees verder
 • Dankzij Friends for War Child kunnen we 10.237 kinderen extra helpen!

  10 juni 2015 - De tv-avond Friends for War Child was een groot succes, honderdduizenden kijkers stemden af op NPO 1 en lieten zien dat ze om oorlogskinderen geven.

  Lees verder

Pages