Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • War Child ontvangt fantastische bijdrage tijdens het Goed Geld Gala

  26 januari 2015 - Wat een geweldig nieuws! War Child heeft dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij een bijdrage van 1,35 miljoen euro ontvangen waarmee we 112.500 kinderen kunnen helpen.

  Lees verder
 • Vanavond opbrengst Goed Geld Gala bekend

  26 januari 2015 - Vanavond vindt het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij plaats. Tijdens het gala verdeelt de organisatie de helft van de loterijopbrengsten van het afgelopen jaar over 89 goede doelen.

  Lees verder
 • 7.000 kinderen geholpen in Gaza

  09 januari 2015 - War Child en haar partners hebben 7.000 Palestijnse kinderen in Gaza psychosociale hulp gegeven sinds het einde van het geweld afgelopen zomer. De kinderen waren allemaal (in)direct getroffen door de zeven week durende bomaanslagen van het Israëlisch leger; meer dan 373.000 kinderen in Gaza zijn getraumatiseerd volgens UNICEF.

  Lees verder
 • Beslag op rekening Panzi ziekenhuis

  01 januari 2015 - De overheid van DR Congo heeft beslag laten leggen op rekeningen van het Panzi ziekenhuis in Bukavu. Tijdens de laatste 3FM Serious Request actie in december kreeg War Child een donatie van € 250.000,- om te besteden aan een project met het Panzi ziekenhuis. Omdat het project waaraan de donatie besteed zou worden nog niet is gestart, is deze donatie niet in gevaar.

  Lees verder
 • War Child ontvangt 250.000 euro van 3FM Serious Request

  18 december 2014 - 3FM Serious Request doneert dit jaar 250.000 euro aan het programma van War Child in Congo dat zich richt op de slachtoffers van seksueel geweld. “Dit is echt fantastisch,” reageert ambassadeur Marco Borsato, die het nieuws vanavond in de openingsuitzending te horen kreeg. “War Child doet geweldig werk in Congo. En op deze manier kunnen we nog veel meer meisjes en jonge vrouwen helpen.”

  Lees verder
 • Alle vrijwilligers van War Child: Bedankt!

  07 december 2014 - Op 7 december was het de Nationale Dag van de Vrijwilliger en daarom bedanken wij de geweldige vrijwilligers van War Child. Honderden vrijwilligers zetten zich elke dag in voor War Child voor een betere toekomst van oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Ambassadeur Jetske met interview in Vriendin

  04 december 2014 - War Child Ambassadeur Jetske van den Elsen stond afgelopen week met een interview in het tijdschrift Vriendin.

  Lees verder
 • Tussenstand Kili-challenge

  27 november 2014 - De deelnemers van de Kili-Challenge zetten alles op alles om zo veel mogelijk geld op te halen voor War Child. Hun reis naar de Kilimanjaro begint pas eind januari maar ze hebben nu al een waanzinnig groot bedrag opgehaald. Met de tussenstand kunnen al 19.993 oorlogskinderen geholpen worden.

  Lees verder
 • Innovatief onderwijsproject krijgt internationale erkenning

  26 november 2014 - Het E-Learning project in Soedan, waar kinderen via een tablet lessen volgen, is door Unicef uitgekozen als showcase project in hun Innovation in Education programma. Dit is bijzonder, want wereldwijd zijn er 160 projecten ingediend. De keuze van Unicef voor dit project zorgt voor internationale erkenning voor deze innovatieve vorm van onderwijs.

  Lees verder
 • 25 jaar Rechten van het kind

  20 november 2014 - War Child viert samen met andere kinderrechtenorganisaties het 25-jarige bestaan van het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind. Een belangrijke mijlpaal om stil te staan bij wat is er gebeurd en wat nog moet gebeuren. Nog steeds kan niet elk kind kan naar school, heeft een veilig thuis, of leeft in vrede.

  Lees verder
 • Word Friend en download gratis het eBook 'Kinderen die de wereld hebben veranderd'

  20 november 2014 - Op 20 november bestaat het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties 25 jaar. Om dit te vieren geeft de ASN Bank het eBook Kinderen die de wereld hebben veranderd weg aan alle Friends van War Child.

  Lees verder
 • Half miljoen Syrische kinderen heeft psychosociale hulp nodig

  18 november 2014 - Bijna een half miljoen Syrische kinderen in Libanon heeft psychosociale hulp nodig. Nog elke dag komen daar vluchtelingen uit Syrië bij. War Child heeft inmiddels 20 plekken waar kinderen psychosociale steun ontvangen. “Om ook zo snel mogelijk de andere kinderen hulp te bieden, hebben we meer geld nodig,” vertelt programma manager Minou vanuit Libanon.

  Lees verder
 • Webshop voor War Child geopend

  05 november 2014 - Vanaf vandaag kun je los in de webshop voor War Child. In deze shop vind je verschillende producten zoals T-shirts, truien, caps en tassen. Per item gaat een groot deel van de opbrengst naar hulp aan oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Abseilen voor oorlogskinderen

  28 oktober 2014 - Op zondag 26 oktober vond een bijzondere stunt plaats voor War Child. Zestig waaghalzen daalden af van de 151 meter hoge Delftse Poort in Rotterdam. Met deze actie hebben ze een groot bedrag opgehaald voor de hulp aan oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Koop de chocoladeletters van Jip en steun oorlogskinderen

  16 oktober 2014 - Nu de pepernoten en taai taai in de winkels liggen is het weer tijd voor Jip om zijn chocoladeletters te verkopen. Van elke verkochte letter gaat €1 naar War Child. Dankzij de actie konden al 16.650 oorlogskinderen meedoen aan de programma’s van War Child. Jij kunt helpen dit aantal nog groter te maken door de letters van Jip te bestellen.

  Lees verder

Pages