Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Unieke tv-items uit oorlogsgebieden tijdens Friends for War Child

  21 mei 2015 - Op woensdagavond 10 juni is de bijzondere tv-avond Friends for War Child primetime te zien op NPO 1. Marco Borsato en zijn dochter Jada (12), Tooske Ragas, Nelleke van der Krogt en Dotan geven die avond miljoenen oorlogskinderen op creatieve wijze een stem. De presentatie is in handen van Tooske en Marco, die daarmee zijn presentatiedebuut maakt.

  Lees verder
 • War Child roept Minister Koenders op Richtlijnen te steunen

  20 mei 2015 - Niet alleen schoolgebouwen, maar ook de hoop en ambitie van kinderen worden verwoest tijdens oorlog. Elk kind - waar ook ter wereld - moet veilig naar school kunnen. Ook tijdens of na een gewapend conflict. De Richtlijnen voor veilige scholen sporen strijdende partijen aan om scholen niet voor militaire doeleinden te gebruiken. War Child gelooft in de kracht van de Richtlijnen en roept Minister Koenders om de Verklaring voor veilige scholen te steunen tijdens de Safe Schools Conferentie in Oslo op 28 en 29 mei.

  Lees verder
 • Onrust in Burundi - War Child programma's zijn gestaakt

  14 mei 2015 - De bevolking in de hoofdstad van Burundi, Bujumbura, is momenteel in een staat van hevige onrust nadat de huidige President Pierre Nkurunziza tot kandidaat is benoemd voor de aankomende verkiezingen op 26 juni.

  Lees verder
 • Oorlog is nog dagelijkse realiteit voor heel veel kinderen

  04 mei 2015 - Vandaag, op 4 mei, herdenken we de doden die gesneuveld zijn tijdens de oorlog. Het is Nationale Dodenherdenkingsdag, en om 20.00 uur zijn we in het hele land 2 minuten stil.

  Lees verder
 • War Child lanceert veilingwebsite: Bied hulp

  28 april 2015 - Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. Toch woeden er wereldwijd 28 actieve conflicten en groeien miljoenen kinderen op in oorlog. Daarom is er nú hulp nodig. Bekende Nederlanders bieden die hulp.

  Lees verder
 • War Child in nieuwe samenwerking Noodhulporganisaties en Ministerie

  24 april 2015 - War Child heeft vrijdag 24 april samen met elf andere Nederlandse noodhulporganisaties een samenwerkingsovereenkomst getekend in het bijzijn van minister Ploumen. De hulporganisaties, verenigd in de Dutch Relief Alliance DRA, krijgen over een periode van drie jaar (2015-2017) € 120 miljoen uit het Relief Fund van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor noodhulp aan slachtoffers van geweld en natuurrampen.

  Lees verder
 • Maak van je patatje een Frietje Vrede

  14 april 2015 - Op 5 mei vieren wij onze vrijheid. War Child wil op deze bijzondere dag naast het vieren van 70 jaar bevrijding kinderen helpen die nu nog in oorlog leven. Daarom starten we op die dag de actie 'Maak van je patatje een Frietje Vrede'.

  Lees verder
 • ASN Bank blijft War Child steunen

  09 april 2015 - De ASN Bank heeft bekend gemaakt War Child de komende drie jaar te blijven steunen. De bank zet zich in voor een eerlijke, duurzame wereld en daarom ook voor de rechten van kinderen. Met de financiële bijdrage steunt ASN Bank het werk van War Child voor kinderen in Oost-Congo.

  Lees verder
 • Campagne 'Toen en Nu' valt in de prijzen

  08 april 2015 - War Child is gisteravond in de prijzen gevallen tijdens de 49e editie van de ADCN Lampen Awards. Velen vinden de lampen of peertjes die je kunt winnen voor campagnes en advertenties de hoogst haalbare prijs voor creativiteit in Nederland. Met de indrukwekkende commercial 'Zorg dat dit verhaal niet zijn verhaal wordt' heeft War Child maar liefst drie lampen gewonnen: één zilveren lamp voor de spot en twee lampen voor beeld- en geluidregie.

  Lees verder
 • Modeontwerpster Stella McCartney lanceert T-shirt collectie voor War Child UK

  02 april 2015 - Wat betekent veiligheid en bescherming voor jou? En hoe beeld je dat uit in een tekening? Afgelopen najaar lanceerden Stella McCartney samen met actrice Angelina Jolie het ‘Draw Me to Safety’ kunstproject voor War Child UK. Zowel aan kinderen uit conflictgebieden als aan kinderen uit Engeland werd de vraag gesteld hoe veiligheid en bescherming er in hun ogen uitziet.

  Lees verder
 • Beachclub Bries haalt recordbedrag op voor War Child

  02 april 2015 - Beachclub Bries organiseert traditiegetrouw elk jaar een speciale avond om de kick-off van het strandseizoen te vieren. Dit jaar stond de officiële opening van het strandseizoen in het teken van War Child. In totaal werd er een bedrag van €83.700 ingezameld dankzij gulle donateurs en de netto opbrengst van de kaartverkoop. Met dit fantastische bedrag kan War Child 6975 oorlogskinderen helpen.

  Lees verder
 • Kinderen in actie voor War Child op Koningsdag

  25 maart 2015 - Ook dit jaar kunnen je kinderen, neefjes, nichtjes of buurkinderen weer meedoen met de Koningsdagactie voor War Child. Ze hebben een geweldige dag, leren over het werk van War Child en dragen bij aan de hulp aan oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Laura van Kaam brengt single uit voor War Child

  20 maart 2015 - Laura van Kaam, winnares van The Voice Kids 2013, komt in actie voor War Child. Met haar single Running with the Clouds wil ze zoveel mogelijk geld ophalen voor de hulp aan oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Opgelet: Nep-collectanten actief in Rotterdam

  19 maart 2015 - War Child en de politie Rotterdam hebben de laatste dagen meerdere meldingen binnengekregen van Rotterdammers over collectanten die zogenaamd geld ophaalden voor War Child. Dit zijn nep-collectanten.

  Lees verder
 • War Child blij met Nederlandse steun voor veilige scholen

  17 maart 2015 - War Child is erg blij met de uitgesproken Nederlandse steun voor de ‘Richtlijnen voor de bescherming van scholen en universiteiten tegen militair gebruik tijdens gewapend conflict’.

  Lees verder

Pages