Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Ice-challenge groot succes

  30 november 2015 - We zochten minimaal 500 super coole mensen die 1.000 meter over ijs willen lopen. Op blote voeten welteverstaan. Het resultaat was meer dan we durfden te hopen.

  Lees verder
 • Documentaire Kassim the Dream tijdens IDFA

  16 november 2015 - Amsterdam, 16 november 2015- Aanstaande vrijdag 20 november is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. War Child nodigt je uit om naar de documentaire voorstelling "Kassim the Dream" te komen. Deze film wordt om 09.00 uur vertoond in Pathé de Munt in Amsterdam. Na afloop vindt er een nagesprek plaats met voormalig kindsoldaat Isaac Bullock (Oeganda).

  Lees verder
 • Golf van geweld in bezet Palestijns gebied

  13 november 2015 - Sinds begin oktober is er een escalatie van het geweld in Israël en bezet Palestijns gebied in confrontaties tussen Palestijnse burgers en Israëlische troepen. War Child maakt zich ernstige zorgen, met name over de impact hiervan op kinderen.

  Lees verder
 • Gevecht tegen een verloren generatie

  09 november 2015 - Schrijnende beelden van Syrische vluchtelingen op zoek naar een veilige plek domineren het nieuws. Toch zoekt het overgrote deel van de vluchtelingen hun heil niet in Europa, maar in eigen regio. Al vierenhalf jaar ontwricht het aanhoudende conflict de levens van miljoenen Syrische kinderen. Ze zijn de dupe van een oorlog waar zij nooit om hebben gevraagd. Zij dreigen een verloren generatie te worden, zonder toekomst. Intussen tikt de tijd door.

  Lees verder
 • Aantal Burundese vluchtelingen opgelopen tot 193.000

  02 november 2015 - Wat doe je als geweld jou en je omgeving raakt? Dan sla je op de vlucht, op zoek naar een veilige plek. Dat is wat inmiddels 193.000 Burundezen hebben gedaan.

  Lees verder
 • OOST-CONGOLESE JEUGD KRIJGT GEHOOR BIJ VN

  29 oktober 2015 - “Kunnen we dit vaker doen?” De verbinding hapert een beetje, maar het verzoek van de 15-jarige Oost-Congolese Cosna aan de twee VN-medewerkers komt luid en duidelijk aan. “Jazeker, dat doen we graag!”, is het antwoord. Het contact is gelegd. En belangrijker: er komt een vervolg."

  Lees verder
 • Onderwijs geeft gevluchte Burundese kinderen weer hoop

  19 oktober 2015 - Sinds dit voorjaar is het onrustig in Burundi. President Nkurunziza stelde zich in april –tegen de grondwet in- voor een derde termijn verkiesbaar, en werd in juli herkozen. Er braken onlusten uit met veel dodelijke slachtoffers tot gevolg. Talloze Burundese families verlieten huis en haard en sloegen op de vlucht. Inmiddels is het aantal vluchtelingen gestegen naar 180.000. De helft van hen is kind.

  Lees verder
 • Kinderen als ambassadeurs van vrede

  12 oktober 2015 - Al enige tijd domineert de Syrische vluchtelingencrisis het Europese nieuws. Toch is veruit het grootste gedeelte van de Syrische vluchtelingen op de vlucht in eigen land of in de regio.

  Lees verder
 • 20 jaar War Child

  08 oktober 2015 - Vrijdag 9 oktober 2015 is het precies 20 jaar geleden dat War Child werd opgericht. Dat is geen reden tot feest, want helaas is het werk van War Child nog steeds hard nodig. Daarom gaan we ook niets vieren. We gaan ‘gewoon’ door op de weg die we twintig jaar geleden zijn ingeslagen.

  Lees verder
 • E-learning Soedan wint Dutch Game Award

  01 oktober 2015 - Tijdens de Dutch Game Awards 2015 op 30 september 2015 wonnen War Child, onderzoeksinstituut TNO, de Ahfad Universiteit in Khartoum en gameontwikkelaar Flavour de Award voor Best Co-Production voor hun serious game e-Learning Sudan.

  Lees verder
 • War Child genomineerd voor Website van het Jaar

  29 september 2015 - War Child is genomineerd voor Website van het Jaar 2015 in de categorie Goede Doelen en daar zijn we erg blij mee. Stem op War Child en maak kans op mooie prijzen!

  Lees verder
 • T-Mobile in actie voor Syrische vluchtelingen

  04 september 2015 - De aangrijpende beelden van de massa's Syrische vluchtelingen raken een groot deel van de Nederlandse samenleving. Ook T-Mobile, al tien jaar lang nauw betrokken bij het werk van War Child en vaste sponsor. Daarom zendt T-Mobile dit weekend een speciale radiospot uit waarin het bedrijf oproept om War Child te steunen.

  Lees verder
 • Huurkosten zijn zo laag mogelijk

  03 september 2015 - Het Algemeen Dagblad heeft op 3 september een groot artikel gewijd aan de kosten die hulporganisaties in Nederland maken voor hun huisvesting. War Child hanteert een lage kosten beleid. Dat geldt ook voor onze huisvesting.

  Lees verder
 • Meer aandacht voor psychosociale zorg bij noodhulp

  03 september 2015 - Hoe biedt je de beste noodhulp? Op 1 en 2 september wisselden jongeren over deze vraag van gedachten tijdens de Wereld Jeugdtop in Doha. Saya Abdullah en Merel Keijzer, VN jongerenvertegenwoordigers van de Nationale Jeugdraad, waren ook namens War Child aanwezig om de aandacht voor psychosociale hulp te vergroten. Het uitgangspunt: laat mentale wonden niet onbehandeld.

  Lees verder
 • War Child reageert op IS-filmpje in NOS Journaal

  29 juli 2015 - Een paar dagen geleden stuurde IS een filmpje de wereld in hoe ze van kleine kinderen strijders maken. IS laat zien hoe kinderen worden klaargestoomd om te vechten als soldaten in de strijd tegen ‘de ongelovigen’. Islamitische Staat lijkt steeds jongere kinderen in te zetten. Sommige ‘kinderen van het kalifaat’ zijn nog geen 10 jaar oud. War Child werd gevraagd om een reactie in het NOS Journaal.

  Lees verder

Pages