Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • War Child reageert op IS-filmpje in NOS Journaal

  29 juli 2015 - Een paar dagen geleden stuurde IS een filmpje de wereld in hoe ze van kleine kinderen strijders maken. IS laat zien hoe kinderen worden klaargestoomd om te vechten als soldaten in de strijd tegen ‘de ongelovigen’. Islamitische Staat lijkt steeds jongere kinderen in te zetten. Sommige ‘kinderen van het kalifaat’ zijn nog geen 10 jaar oud. War Child werd gevraagd om een reactie in het NOS Journaal.

  Lees verder
 • Verkiezingen in Burundi: tienduizenden kinderen op de vlucht

  27 juli 2015 - Wat doe je als een golf van geweld jou en iedereen in jouw omgeving raakt? Dan wil je naar een veilige plek. Dat is precies wat inmiddels bijna 170.000 Burundesen hebben gedaan.

  Lees verder
 • Opgelet: nep-collectant actief in Rotterdam

  23 juli 2015 - War Child en de politie Rotterdam heeft wederom melding binnengekregen van Rotterdammers over collectant die zogenaamd geld ophaalt voor War Child. Dit is een nep-collectant.

  Lees verder
 • Video gesprek tussen kinderen in Gaza en Nederland op The Huffington Post

  08 juli 2015 - De Huffington Post besteedt deze week aandacht aan het werk van War Child dat op technisch gebied wordt ondersteund door Cisco CSR.

  Lees verder
 • Marco Borsato presentator ‘Friends for War Child’

  08 juli 2015 - Marco Borsato zet zich al ruim zeventien jaar in als ambassadeur voor War Child. Hij grijpt dan ook elke kans om te vertellen over de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child. Op 10 juni presenteerde hij daarom samen met Tooske Ragas de tv-avond Friends for War Child, waarmee Marco zijn presentatiedebuut maakte. Met succes.

  Lees verder
 • Tjipke Bergsma volgt Bernard Uyttendaele op als directeur van War Child

  02 juli 2015 - Bernard Uyttendaele, algemeen directeur van War Child, draagt per 1 september 2015 de leiding over aan een nieuwe directeur. Hij wordt opgevolgd door Tjipke Bergsma, momenteel regionaal directeur Plan International.

  Lees verder
 • War Child pleit in Genève voor veilige scholen

  29 juni 2015 - "Veilig onderwijs is een recht en verdient onze steun. Juist voor kinderen in oorlogsgebieden", aldus Jennifer Connet, programmamanager voor War Child in Libanon. Zij sprak tijdens een evenement over veilige scholen georganiseerd door War Child in Genève.

  Lees verder
 • War Child pleit voor VN actie tegen het ontvoeren van kinderen tijdens conflict

  18 juni 2015 - Het ontvoeren van kinderen wordt in toenemende mate ingezet als strategisch middel tijdens conflict. Kinderen worden ontvoerd om angst te zaaien en gemeenschappen te terroriseren. Daar moet iets aan gedaan worden. Daarom steunt War Child deze week de lobby van onze partnerorganisatie Watchlist tijdens het VN-Veiligheidsraad debat over kinderen en gewapend conflict in New York.

  Lees verder
 • Dankzij Friends for War Child kunnen we 10.237 kinderen extra helpen!

  10 juni 2015 - De tv-avond Friends for War Child was een groot succes, honderdduizenden kijkers stemden af op NPO 1 en lieten zien dat ze om oorlogskinderen geven.

  Lees verder
 • VREDE EN VEILIGHEID BELANGRIJKSTE VOORWAARDEN ONBEZORGDE JEUGD

  09 juni 2015 - Nederlanders beoordelen de kindertijd van kinderen in Nederland met een 8,1. Een kindertijd in Syrië beoordelen ze met een 2,3 fors lager, terwijl ook kinderen in de Democratische Republiek Congo (3,7) en Afghanistan (2,6) volgens Nederlanders geen onbezorgde kindertijd hebben.

  Lees verder
 • Nederland houdt woord bij conferentie veilige scholen

  29 mei 2015 - War Child is erg blij met de steun die Nederland tijdens de Safe Schools conferentie in Oslo heeft uitgesproken voor de Richtlijnen voor veilige scholen. War Child gelooft in de kracht van de Richtlijnen en roept daarom al geruime tijd de Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders op zijn steun uit te spreken. Met succes.

  Lees verder
 • “Hulp aan oorlogskinderen moet innovatiever en creatiever”

  28 mei 2015 - De psychosociale hulp in conflictgebieden moet innovatiever en creatiever. Dat is de boodschap van psychosociaal adviseur Ken Miller van War Child deze week tijdens een speciaal symposium over psychosociale hulp aan kinderen in oorlog. “We staan voor de uitdaging hoe we kinderen het beste kunnen helpen. De nood is hoog.”

  Lees verder
 • Unieke tv-items uit oorlogsgebieden tijdens Friends for War Child

  21 mei 2015 - Op woensdagavond 10 juni is de bijzondere tv-avond Friends for War Child primetime te zien op NPO 1. Marco Borsato en zijn dochter Jada (12), Tooske Ragas, Nelleke van der Krogt en Dotan geven die avond miljoenen oorlogskinderen op creatieve wijze een stem. De presentatie is in handen van Tooske en Marco, die daarmee zijn presentatiedebuut maakt.

  Lees verder
 • War Child roept Minister Koenders op Richtlijnen te steunen

  20 mei 2015 - Niet alleen schoolgebouwen, maar ook de hoop en ambitie van kinderen worden verwoest tijdens oorlog. Elk kind - waar ook ter wereld - moet veilig naar school kunnen. Ook tijdens of na een gewapend conflict. De Richtlijnen voor veilige scholen sporen strijdende partijen aan om scholen niet voor militaire doeleinden te gebruiken. War Child gelooft in de kracht van de Richtlijnen en roept Minister Koenders om de Verklaring voor veilige scholen te steunen tijdens de Safe Schools Conferentie in Oslo op 28 en 29 mei.

  Lees verder
 • Onrust in Burundi - enkele War Child programma's zijn gestaakt

  14 mei 2015 - De bevolking in de hoofdstad van Burundi, Bujumbura, is momenteel in een staat van hevige onrust omdat president Pierre Nkurunziza zich voor de derde keer verkiesbaar wil stellen als president. Volgens tegenstanders van Nkurunziza is dat in strijd met de grondwet.

  Lees verder

Pages