Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Modeste (16) uit DR Congo genomineerd voor Internationale Kindervredesprijs 2016

  26 september 2016 - Op 2 december reikt KidsRights de Internationale Kindervredesprijs 2016 uit aan een kind dat zich op bijzondere wijze inzet voor de rechten van een kind. War Child nomineerde Modeste uit DR Congo. Hij bouwt bruggen tussen kinderen en ouders in tijden van oorlog.

  Lees verder
 • 63 miljoen kinderen op de vlucht in 2025 als wereldleiders nu niet in actie komen

  18 september 2016 - Als de wereldleiders nu niet in actie komen, zullen er in 2025 mogelijk maar liefst 63 miljoen kinderen op de vlucht zijn voor geweld en onveiligheid. Dat staat in het rapport ‘I’ve moved, my rights haven’t’ dat gisteren in New York gepresenteerd en besproken is, in aanwezigheid van onder andere minister Ploumen, koningin Noor van Jordanië en Leila Zerroughi (speciaal gezant van de VN voor Kinderen en Gewapend Conflict).

  Lees verder
 • Situatie in Zuid-Soedan nog steeds instabiel

  27 juli 2016 - Na het escalerende geweld de afgelopen twee weken is de situatie in Zuid-Soedan nog steeds erg instabiel. De enorme omvang van het conflict in Zuid-Soedan treft miljoenen kinderen. Geregeld vinden nog gewelddadige confrontaties plaats in de hoofdstad Juba en andere delen van Zuid-Soedan. Landendirecteur Marina Doris vertelt.

  Lees verder
 • Toch gevechten ondanks staakt-het-vuren in Zuid-Soedan

  12 juli 2016 - Ondanks het gisteravond afgekondigde staakt-het-vuren is er vannacht nog hard geschoten in de Zuid-Soedanese hoofdstad Juba. Dat hebben War Child-collega’s zojuist aan het hoofdkantoor in Amsterdam laten weten. War Child was erg blij met het staakt-het-vuren, maar maakt zich nog steeds grote zorgen over het escalerende geweld in Zuid-Soedan, en met name Juba.

  Lees verder
 • Lichtpuntjes in het verwoeste Zuid-Soedan

  09 juli 2016 - Het is vandaag precies 5 jaar geleden dat Zuid-Soedan - het jongste land ter wereld – het licht zag. Door de jarenlange burgeroorlog is de infrastructuur in het land vrijwel verwoest en is het toekomstperspectief van vele kinderen dramatisch. Toch gloren er gelukkig ook lichtpuntjes aan de horizon, zoals in het zuidoosten van Zuid-Soedan waar War Child actief is.

  Lees verder
 • Samen halen we de oorlog uit 5.879 oorlogskinderen. Jij&Ik.

  29 juni 2016 - Wat was ‘Jij&Ik’ een spetterende tv-avond speciaal voor War Child! Veel mensen keken naar de muzikale show bij de EO op NPO1 en vinden net als wij dat een kind niet thuishoort in oorlog.

  Lees verder
 • Vloggers lanceren War Child Kidsclub

  08 juni 2016 - Vanochtend schreeuwden de vier bekende vloggers Rens Polman, Quinty Misiedjan, Britt Scholte en Niels Oosthoek het letterlijk van de daken voor oorlogskinderen. Vanaf het dak van de A’DAM LOOKOUT lanceerden zij de War Child Kidsclub, de club voor alle kinderen in Nederland die zich willen inzetten voor oorlogskinderen.

  Lees verder
 • De nood is hoog

  21 mei 2016 - Vandaag en morgen vindt de World Humanitarian Summit plaats. Wereldleiders komen er samen om te praten over de toekomst van de humanitaire noodhulp. In de traditionele noodhulp is er veel te weinig aandacht voor de mentale gezondheid van en psychosociale steun aan de getroffenen.

  Lees verder
 • Premier Rutte bezoekt voetbalproject in Libanon

  03 mei 2016 - Het gezamenlijke voetbalproject van War Child, UNICEF, Right To Play en de KNVB in Beirut, Libanon kreeg vandaag bijzonder bezoek. Premier Rutte en minister Ploumen ontmoetten Syrische en Libanese kinderen en hun jeugdcoaches. Ze kregen een warm onthaal.

  Lees verder
 • TeamUp voor oorlogskinderen in Nederland

  28 april 2016 - De oorlog ontvlucht, de gevaarlijke overtocht overleefd. Eenmaal in Nederland zijn kinderen uit Syrië, Somalië of andere oorlogslanden veilig. Bang zijn voor bommen hoeft niet meer. Maar nu moeten ze een nieuw leven opbouwen in een vreemd land. Ver weg van alles wat vertrouwd is.

  Lees verder
 • Voetbal om Syrische en Libanese jongeren te verbinden

  08 april 2016 - Vandaag start een bijzonder voetbalproject in Libanon. Daarin staat de verbinding tussen Libanese en Syrische kinderen centraal. Niemand minder dan Aron Winter, Gilanne Louwaars en Piet de Jong zijn aanwezig bij de kick-off in Tripoli.

  Lees verder
 • Voor 1x samen stralen op een groot podium bij Jij&Ik

  06 april 2016 - Alle kinderen in Nederland tussen de 7 en 16 jaar maken kans om samen met één van hun ouders mee te doen aan de tv-avond 'Jij&Ik' voor War Child bij EO op NPO1. Tijdens deze avond zingen kinderen samen met hun vader of moeder voor een groot publiek. Je kunt je vanaf vandaag aanmelden!

  Lees verder
 • Kinderen in actie voor War Child op Koningsdag

  29 maart 2016 - Ook dit jaar kunnen je kinderen, neefjes, nichtjes of buurkinderen weer meedoen met de Koningsdagactie voor War Child. Ze hebben een geweldige dag, leren over het werk van War Child en dragen bij aan de hulp aan oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Wereldwijde aandacht voor 5 jaar conflict Syrië

  15 maart 2016 - Vandaag bestaat het conflict in Syrië precies vijf jaar. Al vijf jaar lang groeien Syrische kinderen op tot een verloren generatie. Dat moet stoppen. UNICEF Nederland, Save the Children, War Child en World Vision vragen om hulp. Wereldwijd komen mensen in actie.

  Lees verder
 • Met Youp naar Ajax

  11 maart 2016 - Een bijzondere voetbalwedstrijd vandaag voor Jan en Aad. Zij bezochten namelijk samen met Youp van ’t Hek de wedstrijd Ajax-NEC (2-2) in de Arena. Youp – een groot Ajax fan – stelde vorig jaar bij een onlineveiling voor War Child twee tickets beschikbaar voor de hoogste bieders.

  Lees verder

Pages