Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Tussenstand Kili-challenge

  27 november 2014 - De deelnemers van de Kili-Challenge zetten alles op alles om zo veel mogelijk geld op te halen voor War Child. Hun reis naar de Kilimanjaro begint pas eind januari maar ze hebben nu al een waanzinnig groot bedrag opgehaald. Met de tussenstand kunnen al 19.993 oorlogskinderen geholpen worden.

  Lees verder
 • E-Learning Sudan uitgekozen als showcase project door UNICEF

  26 november 2014 - Het project E-Learning Sudan is door UNICEF uitgekozen als showcase project in hun Innovation in Education programma. Het project waarbij kinderen in Sudan via een tablet rekenlessen volgen, krijgt via dit programma internationale erkenning.

  Lees verder
 • Word Friend en download gratis het eBook 'Kinderen die de wereld hebben veranderd'

  20 november 2014 - Op 20 november bestaat het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties 25 jaar. Om dit te vieren geeft de ASN Bank het eBook Kinderen die de wereld hebben veranderd weg aan alle Friends van War Child.

  Lees verder
 • 25 jaar Rechten van het kind

  20 november 2014 - War Child viert samen met andere kinderrechtenorganisaties het 25-jarige bestaan van het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind. Een belangrijke mijlpaal om stil te staan bij wat is er gebeurd en wat nog moet gebeuren. Nog steeds kan niet elk kind kan naar school, heeft een veilig thuis, of leeft in vrede.

  Lees verder
 • 7.000 kinderen geholpen in Gaza

  18 november 2014 - Sinds de oorlog in Gaza afgelopen zomer hebben War Child en haar partners al 7.000 kinderen kunnen helpen. Al deze kinderen waren direct of indirect betrokken bij de gevechten en bomaanslagen. “Tijdens de gevechten in juli en augustus werkten we vanuit schuilplaatsen. We deden twee sessies per dag om zoveel mogelijk kinderen psychosociale hulp te geven,” zegt Jamal, medewerker van War Child in Gaza. In september werd het programma uitgebreid met Safe Spaces.

  Lees verder
 • Half miljoen Syrische kinderen heeft psychosociale hulp nodig

  18 november 2014 - Bijna een half miljoen Syrische kinderen in Libanon heeft psychosociale hulp nodig. Nog elke dag komen daar vluchtelingen uit Syrië bij. War Child heeft inmiddels 20 plekken waar kinderen psychosociale steun ontvangen. “Om ook zo snel mogelijk de andere kinderen hulp te bieden, hebben we meer geld nodig,” vertelt programma manager Minou vanuit Libanon.

  Lees verder
 • Webshop voor War Child geopend

  05 november 2014 - Vanaf vandaag kun je los in de webshop voor War Child. In deze shop vind je verschillende producten zoals T-shirts, truien, caps en tassen. Per item gaat een groot deel van de opbrengst naar hulp aan oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Abseilen voor oorlogskinderen

  28 oktober 2014 - Op zondag 26 oktober vond een bijzondere stunt plaats voor War Child. Zestig waaghalzen daalden af van de 151 meter hoge Delftse Poort in Rotterdam. Met deze actie hebben ze een groot bedrag opgehaald voor de hulp aan oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Koop de chocoladeletters van Jip en steun oorlogskinderen

  16 oktober 2014 - Nu de pepernoten en taai taai in de winkels liggen is het weer tijd voor Jip om zijn chocoladeletters te verkopen. Van elke verkochte letter gaat €1 naar War Child. Dankzij de actie konden al 16.650 oorlogskinderen meedoen aan de programma’s van War Child. Jij kunt helpen dit aantal nog groter te maken door de letters van Jip te bestellen.

  Lees verder
 • Hart voor War Child groot succes

  14 oktober 2014 - De werknemers van woningcorporatie de Alliantie hebben zich met heel hun hart ingezet voor oorlogskinderen tijdens de actieweek "Hart voor War Child". En met succes: de Alliantie haalde een prachtig bedrag op waarmee War Child 1100 oorlogskinderen kan helpen.

  Lees verder
 • Gekke bekken trekken in filmmuseum EYE

  09 oktober 2014 - In het filmmuseum EYE staat vanaf vandaag een te gekke interactieve fotomuur. Iedereen die zin heeft om een gekke bek te trekken, kan dat tot en met zondag 26 oktober in het museum komen doen. Vanochtend namen 35 kinderen van de OBS IJplein het voortouw. Samen met Jetske van den Elsen en Niels Kerstholt activeerden zij de fotomuur, die onderdeel uit maakt van de Gekke Bekken trekken campagne van War Child en Right To Play.

  Lees verder
 • Transparant Prijs 2014 naar Wakker Dier

  01 oktober 2014 - Helaas! War Child is niet de winnaar van de Transparant Prijs 2014 geworden.

  Lees verder
 • In Actie voor Vrede

  23 september 2014 - Zondag 21 september 2014 was het Internationale Dag van de Vrede. Honderden mensen kwamen in actie voor oorlogskinderen via social media, de Cycle Challenge en de Dam tot Damloop. Een terugblik op een dag vol mooie acties.

  Lees verder
 • Syrische kinderen tekenen hun rechten

  15 september 2014 - Syrische kinderen tekenden hun dromen, angsten en de dagelijkse realiteit. War Child verzamelde deze tekeningen in het boekje ‘Coloring my future: drawings from children in Syria’. Samen met de kinderen wil War Child hiermee internationaal aandacht vragen voor hun situatie.

  Lees verder
 • Kerstactie van The Body Shop voor oorlogskinderen

  12 september 2014 - "Education is the greatest gift." Onder dat motto heeft The Body Shop dit jaar gekozen voor War Child als het goede doel tijdens de kerstperiode. Bij aankoop van één van de speciaal geselecteerde giftsets doneert The Body Shop een les voor een oorlogskind in DR Congo aan War Child.

  Lees verder

Pages