Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Laura van Kaam brengt single uit voor War Child

  20 maart 2015 - Laura van Kaam, winnares van The Voice Kids 2013, komt in actie voor War Child. Met haar single Running with the Clouds wil ze zoveel mogelijk geld ophalen voor de hulp aan oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Opgelet: Nep-collectanten actief in Rotterdam

  19 maart 2015 - War Child en de politie Rotterdam hebben de laatste dagen meerdere meldingen binnengekregen van Rotterdammers over collectanten die zogenaamd geld ophaalden voor War Child. Dit zijn nep-collectanten.

  Lees verder
 • War Child blij met Nederlandse steun voor veilige scholen

  17 maart 2015 - War Child is erg blij met de uitgesproken Nederlandse steun voor de ‘Richtlijnen voor de bescherming van scholen en universiteiten tegen militair gebruik tijdens gewapend conflict’.

  Lees verder
 • Vier jaar oorlog Syrië. Wat als het straks vrede is?

  14 maart 2015 - War isn't about who's right, it's about who's left, liet de Britse filosoof en pacifist Bertrand Russell ooit uit zijn mond optekenen. Oorlog bepaalt niet wie er goed of fout is, alleen wie er over blijft. Dit weekend is het vier jaar geleden dat de burgeroorlog in Syrië begon; al lijkt het inmiddels een eeuwigheid. Nog steeds zien we dagelijks de meest brute wreedheden voorbijkomen en soms vergeten we hoop te houden.

  Lees verder
 • 419.583 euro opgehaald met Kili-Challenge

  06 maart 2015 - Het eindbedrag van de Kili-Challenge is bekend. In totaal haalden de beklimmers van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, maar liefst 419.583 euro op. Met dat bedrag kan War Child meer dan 35.000 oorlogskinderen helpen. Een fantastische prestatie.

  Lees verder
 • Humanitaire organisaties tekenen noodhulpverklaring

  04 maart 2015 - Op 12 februari kwamen Nederlandse humanitaire organisaties, waaronder War Child, samen om over de toekomst van noodhulp bij een crisis te praten. De tien organisaties tekenden een verklaring met negen aanbevelingen voor effectieve noodhulp.

  Lees verder
 • Friends for War Child concert Beiroet

  24 februari 2015 - Voor het eerst in de geschiedenis wordt er een Friends for War Child concert georganiseerd in het Midden Oosten. Het concert vindt plaats op 24 februari in de club “Station” in Beiroet, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de War Child programma’s in Libanon. De line up bestaat uit verschillende populaire Libanese muzikanten.

  Lees verder
 • Hoofdsponsor T-Mobile start nieuwe actie voor oorlogskinderen

  23 februari 2015 - Wereldwijd lijden miljoenen kinderen onder oorlogstrauma’s. War Child helpt hen die verschrikkelijke ervaringen te verwerken. Hoofdsponsor T-Mobile gelooft in de succesvolle aanpak van War Child en wil zoveel mogelijk kinderen helpen. Daarom komt T-Mobile met een nieuwe actie voor oorlogskinderen: ‘Download de oorlog uit een kind.’

  Lees verder
 • Een bezoek aan een Safe Space in Libanon

  12 februari 2015 - De oorlog in Syrie duurt nu bijna vier jaar. De gevolgen zijn desastreus. Ruim 540.000 kinderen zijn gevlucht naar buurland Libanon. In Libanon moeten deze kinderen een nieuw bestaan opbouwen, voor een nog onbepaalde tijd. Ze kennen vaak niemand en kunnen niet naar school. War Child vangt deze kinderen op in Safe Spaces; veilige plekken waar ze terecht kunnen om hun oorlogservaringen te verwerken.

  Lees verder
 • Op Koningsdag een echte War Child kraam

  12 februari 2015 - Koningsdag staat voor de deur en dat feestje laat War Child niet ongemerkt voorbijgaan. In samenwerking met Fatboy heeft War Child een speciale Koningsdag actiekit samengesteld. Dus vindt je zoon of dochter het leuk om spullen te verkopen op Koningsdag? Bestel dan gratis de Koningsdag actiekit en kom in actie voor War Child op 27 april. Op die manier helpt jouw gezin oorlogskinderen aan een nieuwe, veilige toekomst.

  Lees verder
 • De Kili-Challengers hebben de top gehaald

  12 februari 2015 - Het is ze gelukt: 100 Kili-Challengers hebben afgelopen week de top van de Kilimanjaro bereikt. In drie groepen beklommen zij de 5895 meter hoge berg in Tanzania, de hoogste berg in Afrika. Met deze actie hebben ze een waanzinnig bedrag opgehaald voor War Child.

  Lees verder
 • Recordopbrengst voor oorlogskinderen door Gaul!

  09 februari 2015 - Wielervereniging Gaul! gelooft net als War Child in de kracht van sport. Daarom zet de vereniging zich al jaren in voor oorlogskinderen. Dit jaar haalde Gaul! een recordbedrag op van ruim € 48.058. Daarmee kunnen 4000 kinderen meedoen aan onze programma’s. War Child is dankbaar. En trots.

  Lees verder
 • War Child medeorganisator van humanitaire top over noodhulp

  30 januari 2015 - Hoe kunnen we noodhulp verbeteren? Op 12 februari komen Nederlandse humanitaire organisaties, waaronder War Child, samen in het Humanity House om te praten over de toekomst van noodhulp bij een crisis.

  Lees verder
 • Vanavond opbrengst Goed Geld Gala bekend

  26 januari 2015 - Vanavond vindt het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij plaats. Tijdens het gala verdeelt de organisatie de helft van de loterijopbrengsten van het afgelopen jaar over 89 goede doelen.

  Lees verder
 • War Child ontvangt fantastische bijdrage tijdens het Goed Geld Gala

  26 januari 2015 - Wat een geweldig nieuws! War Child heeft dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij een bijdrage van 1,35 miljoen euro ontvangen waarmee we 112.500 kinderen kunnen helpen.

  Lees verder

Pages