Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Maak van je patatje een Frietje Vrede

  14 april 2015 - Op 5 mei vieren wij onze vrijheid. War Child wil op deze bijzondere dag naast het vieren van 70 jaar bevrijding kinderen helpen die nu nog in oorlog leven. Daarom starten we op die dag de actie 'Maak van je patatje een Frietje Vrede'.

  Lees verder
 • ASN Bank blijft War Child steunen

  09 april 2015 - De ASN Bank heeft bekend gemaakt War Child de komende drie jaar te blijven steunen. De bank zet zich in voor een eerlijke, duurzame wereld en daarom ook voor de rechten van kinderen. Met de financiële bijdrage steunt ASN Bank het werk van War Child voor kinderen in Oost-Congo.

  Lees verder
 • Campagne 'Toen en Nu' valt in de prijzen

  08 april 2015 - War Child is gisteravond in de prijzen gevallen tijdens de 49e editie van de ADCN Lampen Awards. Velen vinden de lampen of peertjes die je kunt winnen voor campagnes en advertenties de hoogst haalbare prijs voor creativiteit in Nederland. Met de indrukwekkende commercial 'Zorg dat dit verhaal niet zijn verhaal wordt' heeft War Child maar liefst drie lampen gewonnen: één zilveren lamp voor de spot en twee lampen voor beeld- en geluidregie.

  Lees verder
 • Beachclub Bries haalt recordbedrag op voor War Child

  02 april 2015 - Beachclub Bries organiseert traditiegetrouw elk jaar een speciale avond om de kick-off van het strandseizoen te vieren. Dit jaar stond de officiële opening van het strandseizoen in het teken van War Child. In totaal werd er een bedrag van €83.700 ingezameld dankzij gulle donateurs en de netto opbrengst van de kaartverkoop. Met dit fantastische bedrag kan War Child 6975 oorlogskinderen helpen.

  Lees verder
 • Modeontwerpster Stella McCartney lanceert T-shirt collectie voor War Child UK

  02 april 2015 - Wat betekent veiligheid en bescherming voor jou? En hoe beeld je dat uit in een tekening? Afgelopen najaar lanceerden Stella McCartney samen met actrice Angelina Jolie het ‘Draw Me to Safety’ kunstproject voor War Child UK. Zowel aan kinderen uit conflictgebieden als aan kinderen uit Engeland werd de vraag gesteld hoe veiligheid en bescherming er in hun ogen uitziet.

  Lees verder
 • Kinderen in actie voor War Child op Koningsdag

  25 maart 2015 - Ook dit jaar kunnen je kinderen, neefjes, nichtjes of buurkinderen weer meedoen met de Koningsdagactie voor War Child. Ze hebben een geweldige dag, leren over het werk van War Child en dragen bij aan de hulp aan oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Laura van Kaam brengt single uit voor War Child

  20 maart 2015 - Laura van Kaam, winnares van The Voice Kids 2013, komt in actie voor War Child. Met haar single Running with the Clouds wil ze zoveel mogelijk geld ophalen voor de hulp aan oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Opgelet: Nep-collectanten actief in Rotterdam

  19 maart 2015 - War Child en de politie Rotterdam hebben de laatste dagen meerdere meldingen binnengekregen van Rotterdammers over collectanten die zogenaamd geld ophaalden voor War Child. Dit zijn nep-collectanten.

  Lees verder
 • War Child blij met Nederlandse steun voor veilige scholen

  17 maart 2015 - War Child is erg blij met de uitgesproken Nederlandse steun voor de ‘Richtlijnen voor de bescherming van scholen en universiteiten tegen militair gebruik tijdens gewapend conflict’.

  Lees verder
 • Vier jaar oorlog Syrië. Wat als het straks vrede is?

  14 maart 2015 - War isn't about who's right, it's about who's left, liet de Britse filosoof en pacifist Bertrand Russell ooit uit zijn mond optekenen. Oorlog bepaalt niet wie er goed of fout is, alleen wie er over blijft. Dit weekend is het vier jaar geleden dat de burgeroorlog in Syrië begon; al lijkt het inmiddels een eeuwigheid. Nog steeds zien we dagelijks de meest brute wreedheden voorbijkomen en soms vergeten we hoop te houden.

  Lees verder
 • 419.583 euro opgehaald met Kili-Challenge

  06 maart 2015 - Het eindbedrag van de Kili-Challenge is bekend. In totaal haalden de beklimmers van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, maar liefst 419.583 euro op. Met dat bedrag kan War Child meer dan 35.000 oorlogskinderen helpen. Een fantastische prestatie.

  Lees verder
 • Humanitaire organisaties tekenen noodhulpverklaring

  04 maart 2015 - Op 12 februari kwamen Nederlandse humanitaire organisaties, waaronder War Child, samen om over de toekomst van noodhulp bij een crisis te praten. De tien organisaties tekenden een verklaring met negen aanbevelingen voor effectieve noodhulp.

  Lees verder
 • Friends for War Child concert Beiroet

  24 februari 2015 - Voor het eerst in de geschiedenis wordt er een Friends for War Child concert georganiseerd in het Midden Oosten. Het concert vindt plaats op 24 februari in de club “Station” in Beiroet, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de War Child programma’s in Libanon. De line up bestaat uit verschillende populaire Libanese muzikanten.

  Lees verder
 • Hoofdsponsor T-Mobile start nieuwe actie voor oorlogskinderen

  23 februari 2015 - Wereldwijd lijden miljoenen kinderen onder oorlogstrauma’s. War Child helpt hen die verschrikkelijke ervaringen te verwerken. Hoofdsponsor T-Mobile gelooft in de succesvolle aanpak van War Child en wil zoveel mogelijk kinderen helpen. Daarom komt T-Mobile met een nieuwe actie voor oorlogskinderen: ‘Download de oorlog uit een kind.’

  Lees verder
 • Een bezoek aan een Safe Space in Libanon

  12 februari 2015 - De oorlog in Syrie duurt nu bijna vier jaar. De gevolgen zijn desastreus. Ruim 540.000 kinderen zijn gevlucht naar buurland Libanon. In Libanon moeten deze kinderen een nieuw bestaan opbouwen, voor een nog onbepaalde tijd. Ze kennen vaak niemand en kunnen niet naar school. War Child vangt deze kinderen op in Safe Spaces; veilige plekken waar ze terecht kunnen om hun oorlogservaringen te verwerken.

  Lees verder

Pages