Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • In memoriam: maatschappelijk werker Tarek al-Safadi

  15 april 2014 - Tot ons grote verdriet ontvingen wij het bericht dat Tarek al-Safadi is omgekomen tijdens gevechten in het vluchtelingenkamp Mieh Mieh in de zuidelijke stad Sidon, vlakbij Beirut.

  Lees verder
 • Gekke Bekken trekken van Nederland naar bezet Palestijns gebied

  08 april 2014 - Op Basisschool IJplein in Amsterdam vond vandaag het live event van Gekke Bekken plaats. Nederlandse kinderen lieten enthousiast hun Gekke Bekken zien aan kinderen in Palestijns gebied. Samen met War Child ambassadeurs Ali B en Jetske van den Elsen en Right To Play ambassadeurs Nicolien Sauerbreij en Niels Kerstholt.

  Lees verder
 • Ali B trekt Gekke Bekken

  07 april 2014 - Trek ook #gekkebekken en help oorlogskinderen in bezet Palestijns gebied weer veilig spelen.

  Lees verder
 • Een veilige plek voor Zuid-Soedanese kinderen in Yei

  19 maart 2014 - Het is nog steeds onrustig op sommige plekken in Zuid-Soedan, maar War Child pakt haar werkzaamheden op daar waar kan. Bijvoorbeeld in het vluchtelingenkamp in Yei, Zuid-Soedan. War Child heeft daar gezorgd voor een veilige plek waar kinderen kunnen spelen en verwerken. Zie het met eigen ogen.

  Lees verder
 • Wereldwijde aandacht voor 3 jaar conflict Syrië

  13 maart 2014 - Op 15 maart 2014 is het drie jaar geleden dat de oorlog in Syrië begon. Geen reden tot feest. Wel reden tot actie. Deze week vragen ruim 100 hulporganisaties en mensenrechtengroepen op verschillende manieren aandacht voor de situatie van de Syrische bevolking. Ook War Child. Voor Syrische kinderen.

  Lees verder
 • Kilometers trotseren voor War Child

  12 maart 2014 - Afgelopen zondag was in Den Haag de veertigste City-Pier-City-loop. Maar liefst tweehonderd medewerkers van Bird & Bird, T-Mobile, T-Systems en AMP renden mee voor oorlogskinderen.

  Lees verder
 • Teken petitie voor Syrische kinderen

  28 februari 2014 - Op 15 maart bestaat de oorlog in Syrië drie jaar. Al die tijd lijden Syrische kinderen onder het hevige geweld in hun land. We moeten nu iets doen. Daarom ondersteunt War Child de wereldwijde petitie van UNICEF internationaal samen met UNHCR, Save the Children en World Vision. Laat wereldleiders je stem horen en teken deze petitie. Want deze generatie Syrische kinderen mag geen verloren generatie zijn. #nolostgeneration

  Lees verder
 • Resultaten onderzoek naar I DEALS programma in Zuid-Soedan en Colombia

  17 februari 2014 - War Child doet regelmatig onderzoek naar de effectiviteit van psychosociale hulp in haar I DEAL programma. Samen met de kinderen. Zodat we echt weten of wat we doen ook werkt en we de kwaliteit kunnen verbeteren. Afgelopen twee jaar deden we onderzoek in Zuid-Soedan en Colombia. Wat al uit eerdere onderzoeken bleek, kwam nu ook weer naar voren: kinderen die meedoen aan het I DEAL programma reageren minder agressief en krijgen een betere relatie met hun ouders, leraren en leeftijdgenootjes.

  Lees verder
 • Chat met Elise van War Child

  17 februari 2014 - Elise is DEALS-coördinator bij War Child. Zij ontwikkelt de creatieve workshops waarin oorlogskinderen hun ervaringen kunnen verwerken. Op woensdag 19 februari om 19:30 zit zij in de chatroom voor al je vragen.

  Lees verder
 • Laat je inspireren en loop voor War Child

  16 februari 2014 - Het belooft weer een sportief jaar te worden. Een jaar met veel verschillende hardloop evenementen, waarbij je de kans krijgt om te rennen voor War Child! Laat je inspireren, schrijf je in en loop voor War Child!

  Lees verder
 • War Child krijgt steun van het EU Children of Peace Initiative

  14 februari 2014 - De Europese Unie ontving in 2012 de Nobelprijs voor de Vrede. Met het geld van deze prijs heeft de EU de Children of Peace Initiative opgericht. Dit is een fonds dat jaarlijks geld geeft aan projecten voor kinderen die niet in vrede kunnen opgroeien. Dit jaar doneert de EU € 400.000 aan het noodhulp onderwijsprogramma van War Child in DR Congo.

  Lees verder
 • Gekke bekken voor War Child en Right To Play

  10 februari 2014 - Spelen en sporten is belangrijk. Dat vinden kinderen, dat vinden War Child en Right To Play. Niet alleen is spelen leuk en gezond, maar het is voor kinderen dé manier om hun emotionele belevingswereld te ontwikkelen en vriendschappen op te bouwen.

  Lees verder
 • In spanning voor het Goed Geld Gala

  04 februari 2014 - Vanavond is het weer zo ver: het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens dit gala maakt de organisatie bekend welke goede doelen hoeveel geld uitgekeerd krijgen uit de loterijopbrengsten van het afgelopen jaar. Dankzij deelnemers van de Nationale Postcode Loterij maken we naast een grote reguliere bijdrage kans op een extra trekking.

  Lees verder
 • Samen voor Syrië door bijdrage Postcode Loterij

  04 februari 2014 - Wat een bijzondere dinsdagavond was dat; tijdens het Goed Geld Gala kregen War Child, UNHCR en Stichting Vluchteling gezamenlijk een bijdrage van maar liefst €3.067.500 euro voor hun gezamenlijke project ‘Goed nieuws uit Syrië’. Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Het project richt zich op huisvesting, medische hulp en psychosociale hulp voor Syrische burgers die dit het hardst nodig hebben, in het bijzonder kinderen. Daarnaast kreeg War Child een structureel bedrag waarmee er 125.000 extra kinderen kunnen worden bereikt. Geweldig!

  Lees verder
 • Guus Meeuwis lanceert musical

  27 januari 2014 - Guus Meeuwis lanceerde 13 januari in Carré de nieuwe War Child Schoolmusical ‘De Koning te Rijk’.

  Lees verder

Pages