• Nederland
    Move forward: Gezamenlijk project voor gevluchte kinderen
Show thumbnails Hide thumbnails

Nederland

‘De vluchtelingencrisis’ overheerst het nieuws al enige tijd. Wereldwijd zijn er bijna 60 miljoen mensen op de vlucht en dat aantal blijft stijgen. De helft van hen is kind

Dit is er aan de hand

Er verblijven op dit moment zo’n 13.765 gevluchte kinderen in ca. tachtig opvangcentra in Nederland. Kinderen die dringend hulp nodig hebben. Gevluchte kinderen hebben vaak traumatische ervaringen opgedaan in het land van herkomst en tijdens hun vlucht. Ze hebben nu behoefte aan een normaal en stabiel leven zodat ze weer kind kunnen zijn. Ontspanning en structuur zijn cruciaal voor de ontwikkeling van deze kinderen. War Child, UNICEF Nederland en Save the Children werken samen in Nederland, door gevluchte kinderen recreatieve activiteiten aan te bieden. 

Tjipke Bergsma, directeur War Child: “De drie organisaties hebben jarenlang ervaring in het werken met oorlogskinderen over de hele wereld. We zijn het aan onze stand verplicht om ook iets voor deze kinderen in Nederland te doen.”

Dit doen wij

War Child, UNICEF Nederland en Save the Children organiseren met het project Move Forward recreatieve activiteiten, zoals sport, spel, dans en toneel, voor kinderen van zes tot achttien jaar. Wanneer kinderen zich ontspannen, kunnen ze hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. “We weten, door onze psychosociale expertise, dat dit de eerste stap is in het verwerkingsproces”, legt Bergsma uit.

Begin 2016 zullen we in de eerste vijf opvanglocaties actief zijn. Aansluitend zullen -mede afhankelijk van beschikbare financiële middelen- de activiteiten worden uitgerold naar zoveel mogelijk locaties. 

Help gevluchte kinderen in Nederland. Doneer nu.

Meer informatie