• Rasha
  woont in een huis van plastic
 • Hussein
  woont in een vluchtelingenkamp in Libanon..
  http://www.youtube.com/watch?v=EMSdFJiDuz0
 • Abdelfatah
  Vluchtte met zijn familie naar Libanon. Zijn vader bleef achter.
  http://www.youtube.com/watch?v=E8si9XDUb80
 • Heimwee naar huis
  Kinderen als de Palestijnse Salma lijden onder het al 2 jaar durende conflict in Syrië.
Show thumbnails Hide thumbnails

Help War Child

De oorlog uit een kind te halen

Libanon

Druzen, christenen en moslims. Armeniërs, Sjiieten, Soennieten. Assyriërs en Palestijnen. Hezbollah, Falangisten, Amal, de PLO. Frankrijk, Verenigde Staten, Syrië. Israël en Iran. De lijst aan groeperingen, religies en nationaliteiten die de afgelopen decennia betrokken waren in het Libanese conflict is enorm.

Dit is er aan de hand

De spanningen in Libanon zijn nog overal merkbaar. Het gaat om macht. Om land. Om religie, ideologie en eer. Niemand weet nog precies wie wanneer is begonnen. Het conflict kent wat dat betreft ook geen duidelijke schuldige. Alleen maar slachtoffers. Vooral onder de bevolking. Duizenden werden gedood, honderdduizenden van huis verdreven. Kinderen groeien op in een constante dreiging van geweld.  

Niet alleen nationale spanningen spelen een rol. Ook de opstand in Syrië en het Israëlisch-Palestijnse conflict laat sporen na in Libanon. Zo leven Palestijnse vluchtelingen al vanaf 1948 in afgesloten kampen. Hun aantal groeit, maar de ommuurde leefruimte blijft dezelfde. Broeinesten van ziekte, geweld, armoede en misbruik. Kinderen werken en gaan niet naar school. Een troosteloos perspectief.

Dit doen wij

War Child zet zich in Libanon in voor een beter leven van kinderen in vluchtelingenkampen, zonder misbruik, zonder geweld. Omdat ze daar recht op hebben. Dat is zo afgesproken in de VN. Ook werken we met kinderen uit heel Libanon aan beter onderling begrip. Zodat ze samen kunnen leven, samen oud kunnen worden. En nu in buurland Syrië het conflict escaleert en nieuwe vluchtelingen hun kamp opslaan in Libanon, starten we ook daar onze projecten op. Zodat ook die kinderen leren omgaan met de gevolgen van geweld.  

We organiseren creatieve workshops, waarin de kinderen even kunnen ontsnappen aan het verstikkende leven in de kampen. We voeren campagne over kinderrechten, zodat volwassenen meer oog krijgen voor de belangen van de jeugd. We organiseren naschoolse opvang, faciliteren de Libanese variant van de kindertelefoon en leiden inspecteurs op om kinderarbeid te voorkomen en te controleren.

Meer informatie

Tolerantie

Als je niet met elkaar praat, begrijp je elkaar ook niet. Samen met kinderen van Peace Clubs uit heel Libanon werkt War Child aan meer onderling begrip.

Bewustwording

In de kampen Sabrah en Shatila voert War Child samen met de kinderen campagne voor meer aandacht voor hun rechten. Veilig en gezond opgroeien staan hier voorop.

Veiliger sterk worden

In het Ain El Helweh vluchtelingenkamp creëert War Child kindvriendelijke, veilige plaatsen. Plekken waar kinderen, kind kunnen zijn.

Word Friend van War Child

Meedoen als Friend van War Child kan op verschillende manieren. Immers, vriendschap kent ook vele vormen. Doneer geld waarmee we projecten kunnen ontwikkelen, kom in actie om fondsen te werven of word Bedrijfssponsor met het hele bedrijf.

Doneer

War Child gelooft in de kracht van oorlogskinderen om hun eigen leven vorm te geven. Daar hebben ze natuurlijk zoveel mogelijk vrienden bij nodig. Word daarom ook Friend van War Child. Doneer nu, en samen halen we de oorlog uit een kind.

Kom in Actie

Organiseer een benefietfeest, een sponsorloop rond de kerk, een veiling op je sportclub. Meedoen met War Child kan thuis, op school, waar dan ook. Alleen of samen met anderen. Wij steunen je met tips, promotiemateriaal en je eigen actiepagina.

Word Bedrijfssponsor

Oorlogskinderen helpen kost geld. Vergroot het bereik van War Child met een zakelijke financiële bijdrage of bedrijfssponsoring in natura. Maak de uitbreiding van onze projecten mogelijk, en geef nieuwe projecten een kans. Word Bedrijfssponsor.