• Rafiki
    werd van school gestuurd en het huis uitgezet. Inmiddels volgt ze weer lessen..
Show thumbnails Hide thumbnails

Help War Child

De oorlog uit een kind te halen

Burundi

Burundi kampt met een brute geschiedenis van etnisch geweld tussen de dominante Hutus en een Tutsi minderheid.

Dit is er aan de hand

Burundi werd 1961 onafhankelijk van België, en kent sindsdien een turbulente politieke historie. Burundi is een van de vijf armste landen ter wereld, met een groot aantal aidspatiënten. De bevolking is overwegend analfabeet.
 
Het Midden-Afrikaanse land grenst in het noorden aan Rwanda, waar het ooit één natie mee vormde. Grensoverschrijdende conflicten zijn aan de orde van de dag. Het gebied is een vrijplaats voor gewapende bendes. De landelijke overheid heeft weinig grip op de veiligheid. Infrastructuur en voorzieningen ontbreken nagenoeg.
 
De helft van de bevolking bestaat uit kinderen en jongeren. Veel families zijn uit elkaar gedreven door het geweld. Één op de vijf kinderen is wees. Ze leven op straat of zitten zelfs gevangen. Seksueel misbruik is hoog. Van iedere vijf meisjes is er wel een misbruikt. Er zijn nagenoeg geen scholen, bescherming van kinderrechten is minimaal.
 

Dit doen wij

War Child richt zich in Burundi op het versterken van structuren, juist omdat die na jaren van conflicten ontbreken. We zetten onderwijsprojecten op, om kinderen met een leerachterstand bij te scholen en ze een vak te leren. Ook trainen we leraren om kinderen met ingrijpende oorlogservaringen actief en gemotiveerd bij de les te houden.

In de dorpen vormen we comités van volwassenen die zich sterk maken voor kinderrechten, zoals recht op veiligheid en onderwijs. En we verzorgen workshops waar kinderen hun ingrijpende ervaringen een plek kunnen geven. Zodat ze kunnen bouwen aan een beter bestaan. Zonder geweld. Zonder angst.

Meer informatie

Bescherming kinderrechten

In Noord-Burundi bestrijdt War Child samen met de overheid en een lokale partner de schending van kinderrechten.

Creatieve workshops

Door War Child ontwikkelde creatieve methodes die kinderen via theater, muziek en nieuwe media leren weer vertrouwen op te doen.

Onderwijs

Naast het bijscholen van ongeletterde kinderen, leidt War Child samen met de overheid leraren op.

Word Friend van War Child

Meedoen als Friend van War Child kan op verschillende manieren. Immers, vriendschap kent ook vele vormen. Doneer geld waarmee we projecten kunnen ontwikkelen, kom in actie om fondsen te werven of word Bedrijfssponsor met het hele bedrijf.

Doneer

War Child gelooft in de kracht van oorlogskinderen om hun eigen leven vorm te geven. Daar hebben ze natuurlijk zoveel mogelijk vrienden bij nodig. Word daarom ook Friend van War Child. Doneer nu, en samen halen we de oorlog uit een kind.

Kom in Actie

Organiseer een benefietfeest, een sponsorloop rond de kerk, een veiling op je sportclub. Meedoen met War Child kan thuis, op school, waar dan ook. Alleen of samen met anderen. Wij steunen je met tips, promotiemateriaal en je eigen actiepagina.

Word Bedrijfssponsor

Oorlogskinderen helpen kost geld. Vergroot het bereik van War Child met een zakelijke financiële bijdrage of bedrijfssponsoring in natura. Maak de uitbreiding van onze projecten mogelijk, en geef nieuwe projecten een kans. Word Bedrijfssponsor.