Show thumbnails Hide thumbnails

Help War Child

De oorlog uit een kind te halen

Afghanistan

Oorlog in Afghanistan. Van Alexander de Grote tot na het Sovjet tijdperk, er is geen Afghaan die niet kan meepraten over geweld.

Dit is er aan de hand

In de jaren ‘90 greep de Taliban de macht in deze stammenmaatschappij, en vestigde een streng traditioneel Islamitisch regime. Een regime dat volgens de VS steun gaf aan de aanslagen op 11 september 2001.

Datzelfde jaar vielen onder leiding van de VS internationale coalitietroepen Afghanistan binnen. Ze verdreven de Taliban uit de steden en zetten een democratisch gekozen regering op. Maar daarmee zijn de spanningen niet voorbij. De Taliban zijn nog steeds actief, oude rivaliteit tussen stammen is nog altijd actueel, en infrastructuur en voorzieningen zijn minimaal.

Kinderen dreigen door de problemen waarmee volwassenen kampen onzichtbaar te worden. Jonge meisjes gaan, na te zijn uitgehuwelijkt, niet meer naar school. Kleuters belanden in weeshuizen, omdat ouders denken dat ze daar een betere toekomst krijgen. Voor gehandicapte kinderen is vrijwel helemaal geen aandacht.

Dit doen wij

War Child richt zich in Afghanistan op de unseen children. Gehandicapten, wezen, jonge meisjes. Kinderen waar volwassenen geen oog voor hebben, omdat ze het te druk hebben met hun eigen problemen. War Child zorgt ervoor dat deze kinderen een stem krijgen, vertrouwen opdoen, onderwijs genieten en weer meetellen in hun gemeenschap.

War Child creëert veilige plaatsen, waar we kinderen de kans bieden om op adem te komen en hun verhaal te doen. Ook ontwikkelen we educatieve radioprogramma’s die kinderen in afgelegen gebieden helpen te leren rekenen en schrijven. Daarnaast financiert War Child scholing van gehandicapte kinderen. Zodat ook de zwakste kinderen kans hebben op een beter bestaan.  

Meer informatie

Psychosociale centra

Om de hulp te bieden die oorlogskinderen nodig hebben, is een veilige plek nodig waar ze hun verhaal kunnen doen.

Radioprogramma

Met BBC Radio ontwikkelde War Child radioprogramma’s om ook de kinderen in afgelegen gebieden te bereiken.

School voor gehandicapte kinderen

Leven met een handicap als kind in Afghanistan is zwaar. War child geeft daarom deze kinderen structuur via scholingsprojecten.

Word Friend van War Child

Meedoen als Friend van War Child kan op verschillende manieren. Immers, vriendschap kent ook vele vormen. Doneer geld waarmee we projecten kunnen ontwikkelen, kom in actie om fondsen te werven of word Bedrijfssponsor met het hele bedrijf.

Doneer

War Child gelooft in de kracht van oorlogskinderen om hun eigen leven vorm te geven. Daar hebben ze natuurlijk zoveel mogelijk vrienden bij nodig. Word daarom ook Friend van War Child. Doneer nu, en samen halen we de oorlog uit een kind.

Kom in Actie

Organiseer een benefietfeest, een sponsorloop rond de kerk, een veiling op je sportclub. Meedoen met War Child kan thuis, op school, waar dan ook. Alleen of samen met anderen. Wij steunen je met tips, promotiemateriaal en je eigen actiepagina.

Word Bedrijfssponsor

Oorlogskinderen helpen kost geld. Vergroot het bereik van War Child met een zakelijke financiële bijdrage of bedrijfssponsoring in natura. Maak de uitbreiding van onze projecten mogelijk, en geef nieuwe projecten een kans. Word Bedrijfssponsor.